Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fauna

Imię Olimpia

Polecane posty

Melania bardzo ładnie imię tylko raz słyszałam jak ktoś używał zdrobnienia MELA a to troszkę się nie halo mi kojarzy :O Lila nawet ładne choć ja osobiście z podanych przez Ciebie typów wybrałabym AMELKE ;) no ale skoro podoba Ci się Lila to daj tak córci na imię :D

no mi też zdrobnienie Mela się nie podoba mój wujek miał kiedyś psa o imieniu Mela dlatego do małej mówię Mila

Gość Olimpka
sama mam naimie Olimpia.Powiem szczerze że bedac mała dziewczynka bardzo mi to przeszkadzało i mialam pretensje do rodzicówze tak mnie ochrzcili w szkole sie ze mnie wysniewali ale kiedy doroslam zaczelo mi sie bardzo podobac i w tej chwili to tylko powod do dumy..Zreszta imie bardzo orginalne :)

no mi sie akurat MELA kojarzy z czymś calkiem innym niż pies ;) ale Melania strasznie ślicznie ;)

Gość sally hansen
OLIMPKA --> no rzeczywiście strasznie oryginalne :P :P może i by było takie gdyby nie te napoje znane w całej polsce o takiej wlasnie nazwie :P

Gość Olimpka
Wiesz mieszkoam w malym miasteczku kolo radomia gdzie wszyscy wszystkich znaja i tylko ja mam tak naimie..Majac orginalne imie jestes caly czas w centrum uwagi nie jest bynajmniej tak popularne jak kasia:/ ania itp w gronie moich znajomych (a mam ich sporo w miescie w ktory sie ucze i w ktorym sie urodzilam ) i tylko ja mam tak naimie malo tego nikt niezna osoby o takim imieniu poza mna...A o napojach gazowanych o takiej nazwie tez nie sluszalam i nigdy nie pilam>>>>:/

Gość trudna młodzież
łucja ładne - najładniejsze; potem liliana (ładne i wdziezne) , a na koncu cała reszta - niesczególnie mi się podobają. Olimpia kojarzy mi się z potężnym babsztylem , amelia z rozmemłaną ciapą , a aurelia ze starą nauczycielką z pensji dla panienek , ze skłonnosciami lesbijskimi

piękne. znam z widzenia jedną dorosłą Olimpie która jest przepiękną wręcz zapierającą dech w piersiach kobietą. Łucja też ładnie, moja kuzynka tak dała na imię córeczce (już niestety aniołkowi) tak więc jest to dla mnie imię bardzo smutne

Gość sally hansen
jak można nie znać napoju OLIMPIA ???? :O :O :O to chyba na jakiejś strasznej wsi mieszkasz :P :P

Gość Iza Olimpia
Mam tak na drugie, kiedyś - jak byłam młodsza - dzieci śmiały się z mojego drugiego imienia, mówili do mnie "Olimp". W sumie nie wiem co je tak bawiło :) Z czasem, okazało się, że ludzi to imię zachwyca i teraz jak tylko ujawnię swoje drugie imię, słyszę zachwyty, heh. Z czasem nawet odważyłam się na używanie dwóch inion, dlatego teraz miło mi podpisywać się na czatach, itp. jako Iza Olimpia lub Izabela Olimpia. Moja córka chyba dostanie to imię w spadku :) Uważam, że to PIĘNE imię. Pozdrawiam. Izabela Olimpia

Gość Alexxxa
Ja też nie znam napoju olimpia, choć mieszkam w mieście. To imię kojarzy mi się z klubem sportowym. Melania w zdrobnieniu oczywiście Mela, to słodka łagodna osoba - skojarzenie z "Przeminęło z wiatrem". Łucja wydaje mi się takie surowe, w sam raz dla dorosłej groźnej kobiety. Amelka - bardzo kobiece. Aurelia kiedyś mie sie podobało, ale u mnie w parku na jedna dziewczynkę wolali Aurela i przestało mi się podobać.

Gość wy dla zwierząt
te imiona wymyślacie czy dla ludzi? Pomyślcie trochę zakompleksione baby z prowincji o swoich dzieciach, które szybko dorosną i urzędowo będą zmieniać swoje imiona, bo wstyd takie nosić. Jak słyszę propozycje imion to żołądek mi się na drugą stronę wywraca. Rozumu więcej babiszony a nie prześcigają się która oryginalniejsze imię wymysli:/ Jeszcze raz mówię myślcie o waszych dzieciach a nie o własnych kompleksach. wrrrr dla dziecka Łucja, Lila- stare babska chcecie z dzieci robić??? albo te wszędobylskie Nikole, Iwetty, Pamele- wstyd drodzy rodzice. Zdaje się , że jestesmy Polakami. A teraz pomyście drogie mamusie czy chciałybyście sie nazywać Lilia, Łucja, Aurelia czy Melania? Myśle, że nie.

Stare babska z dzieci robić? Toż imię wybiera się na całe życie! Ile będzie dziecko zadowolone z imienia Kacper? Czy Kajtek? (tu można mnożyć)? Chyba do 4-5 klasy podstawówki? Wyobrażasz sobie 40-letniego Kajtka? Albo premiera Kacpra Kowalskiego?

albo straszne albo sliczne jak moze byc strasznie sliczne?? Olimpia jakas jest w TV prezenterka:) nie znam osobiscie nikogo ale mi sie kojarzy z silna i wiedzaca czego chce kobieta:) choc nie wiem jak mialbym je zdrabniac mówiac do malego dziecka :)

Gość OLINEK OKRĄGLINEK

chciałam to imie wziąć na bierzmowaniu, zdecydowałam się na inne, ale Olimpia dalej mi się podoba :) chociaż nie wiem jakby to zdrobić dla dziecka..Olimpka? Pimpka? oli? dziwne jakieś

Gość wy dla zwierząt
Ola- moja droga, to jest Aleksandra a nie Olimpia

Ola to od Olga od aleksandra powinno byc Ala - moja droga :P a to ze ktos sobie zdrabnia aleksandre na ole to juz jego wymysl i tak samo mozna zdrobnic Olimpie :P

Gość Alexxxa
Wy dla zwirzeąt - udajesz taka mądrą/madrega, a uzywasz nieprawidłowo słowa. Chyba nie chodziło ci o "wszędobylskie" tylko "wszechobecne"

Gość Alexxxa
Ala to zdrobnienie od Alicji albo Aliny, natomiast Ola to od Aleksandry. Zawsze tak było i jeszcze nie słyszalam, żeby na Aleksandrę ktos mówił Ala.

Gość wy dla zwierząt
No i wpadłaś kochaniutka- podaję za Wikipedią Olga - wschodniosłowiańskie imię żeńskie pochodzenia skandynawskiego, ze staronorweskiego heill "cieszący się pomyślnością" lub "szczęśliwy". Olga jest ruskim przekształceniem imienia Helga. Aleksandra - żeński odpowiednik greckiego imienia Aleksander (aleksandros - obrońca ludzi). Imię Aleksandra w Polsce weszło w użycie ok. XIV wieku, a spopularyzował je m.in. Henryk Sienkiewicz, nadając to imię bohaterce "Potopu". Popularnym zdrobnieniem tego imienia w Polsce jest Ola, a na Zachodzie Alex. Zdrobnieniem od Aleksandry jest także Sandra. Rozumku to za wiele chyba nie masz...:/ skoro już tak jest to używanie google też nie boli:D

Jak na mój gust bliżej Oli do Olimpii niż do Aleksandry :) Ale chcąc być formalnym. Zdrobnienia (z kilku źródeł): zdrobnienia: Ola, Olimpisia Zdrobnienia: Ola, Olimpisia. Zdrobnienia:Olimpka ZDROBNIENIE I SKRÓTY: Ola, Olimpisia Zdrobnienie: Olimpka, Olinka ...

Gość wy dla zwierząt
to było do tej MaMani

kiedys powiedzialam ze nazwe córkę Olimpia to kolega powiedzial do mnie \"..taa a syna stadion\" :P chodziło mu o to że u nas w miescie jest klub sportowy OLIMPIA:P hahah