Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Craz_y

Swędzi mnie wszystko

Polecane posty

od jakiegoś czasu wszystko mnie swędzi, najbardziej wieczorem jak kładę się spać; na początku myślałam że może to od wody ale okazało sie że nie; nie jest też to spowodowane proszkiem kosmetykami itp bo nic nie zmienialam jesli chodzi o takie rzeczy; balsamy i wapno na uczulenie nie pompgły, pomocy!!!

Gość odwiedz lekarza
tak bedzie najlepiej byc moze ze to choroba co sie nazywa swierzb, albo tez ospa

Gość ania1713
ej sluchaj...ja mam tak samo!!!!!!!!!! normalnie jakbym ja pisala ten topic...jak sie poloze do łózka wtedy sie nasila...i musze sie wydrapac, ciezko mi zasnąc. swierzb to chyba nie jest bo bylyby slady a ja mam normalna skore tyle ze mnie strasznie swedzi. nie mam pojecia od czego to, czy isc do lekarza?????

dokładnie ja też nie mam żadnych śladów ani zmian skórnych; dziś sie chciałam umówićdo dermatologa ale niestety przyjmuje dopiero od przyszłego piątku a ja chyba zwariuje

Gość ania1713
podobno tą watrobiany podżótek

Gość STULIGROS
WIECIE TO JA TEZ TO MAM I WNIOSKUJE ZE TO OD SUCHEGO POWIETRZA KALORYFEROW ITP NAWILZAC SKORE BARDZO CZESTO!

Gość nessaja
Dziewczyny, ja mam to samo. Sama doszlam do tego, skad to sie wzielo. Moze u was bylo podobnie. Przez kilka dni na palcu nosilam pierscionek, ktory nie byl ani srebrem, ani zlotem. Zwykla podroba. Z tego wzgledu, ze mam uczulenie na nikiel, szybko odnalazlam przyczyne. Po trzech dniach noszenia tego badziewia zaczelo mnie swedziec doslownie wszystko: uszy, glowa, nogo rece szyja, nawet dlonie i stopy, oraz twarz! Wszystko. Zadzwonilam do siostry opisujac jej to zdarzenie. Myslalam, ze to niemozliwe. Ze od noszenia pierscionka moze mnie swedziec jedynie palec. Ona uswiadomila mnie, ze nikiel przenikl do mojej calej skory. Moze wy takze macie na to uczulenie, bo bardzo wiele ludzi to ma. A nikiel nie znajduje sie tylko w takiej bizuterii, ale takze w niektorych potrawach, kosmetykach itp. Pozdrawiam.

Gość nessaja
Fakt, ja co drugi dzien sie opalam. Moze to tez przyczyna. Samoopalacz tez stosowalam, tzn krem z garniera do twarzy i balsam brazujacy......

Gość dardanka
Do Craz-y.napisz mi prosze jakiego proszku uzywasz do prania.ja mialam ten sam problem, i wierz mi, nawet bym sobie nie pomyslala ze moje swedzenie jest z wizira.teraz wszystkie rzeczy piore tylko w platkach mydlanych ,lub w proszkach dla niemowlat.Ostatnio ubralam biustonosz ktory byl wyprany w proszku,i w momencie z zetknieciu ze skora dostalam uczulenia.Slyszalam, ze wizir jest