Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agucha1712

kto mi odpowie na pytania?- biblia

Polecane posty

to ja mam takie : 1 skoro Bóg jest taki miłosierny , uczy wybaczania itd to dlaczgo stworzył piekło i szykuje taki krwawy koniec świata? 2 jeśli Bóg jest wszechmogący i nie ma nic \"nad\" Bogiem to po co Jesus musiał umrzeć za nasze grzechy, jakby niemógł ich odpuścić od tak, bez niczyjego zbędnego cierpienia?

Gość Bog
i tak tego nie zrozumiesz

Gość odpowiadam.........
1.koniec swiata i pieklo to wymysl ksiezy zeby straszyc ciemny lud :O 2.Jezus byl bardzo milym i madrym filozofem:O Nie umarl za zadne grzechy a po prostu jako wolnomysliciel i altruista zostal stracony.Nie byl synem Boga.

Gość Jezus klamal mowiac
ze jest Synem Boga (nie Synem Bozym jak wszyscy tylko rozroznial to wyraznie) jak powiedzial diabel na egzorzymie...to nie Bogf stworzyl pieklo tylko MY..on nawet o nim nie pomyslal

Gość Bog
jestes chyba jedyna osoba na Ziemi ktora wie co ja mysle i co szykuje na koniec swiata wiec to Ty powinnas oswiecac innych...

Gość stworzyl pieklo zeby ludzie
mieli mozliwosc wyboru (tak nareligii ucza)

Gość nie musial nic stwarzac
kazdy odwracajac sie od niego wybiera SAM i sam wspoltworzy to

Gość Bog
"1 skoro Bóg jest taki miłosierny , uczy wybaczania itd to dlaczgo stworzył piekło i szykuje taki krwawy koniec świata?"---z tego wynika jakbys wiedziala sporo o przyszlosci

Gość zszokowana***
Jezus nie byl synem Bozym???? Ludzie,nie bluznijcie!!! Co za pustaki.W piekle sie bedziecie smazyc:o

do Bog:no przecież w bibli jest mowa o piekle i apokalipsie więc z niej też wnioskuje udzielasz wymijacjących odpowiedzi

Gość to_masz
nie wydaje się mi

Gość Bog
W Biblii sa napisane rozne rzeczy...jakie to dziwne ze ludzie walczacy ze mna wybieraja zawsze to co im wygodne...uniwersalna Ksiega to jest jednak...

Gość Bog
a gdzie ona napisala ze jest wierzaca i praktykujaca...? widzisz Twoj problem to nadinterpretacja i wyciagania wnioskow na podstawie watpliwych przeslanek

a ja wprost uwielbiam takie pytanie: skoro, jak niektórzy twierdzą, Bóg [wielka litera niezasłużenie, jak dla mnie]jest wszechmogący, to czy potrafi stworzyć kamień, którego nie podniesie

Gość placek
pewnie że jezus jest synem bożem i kowalski i masztalki i icek i achmet jest synem bożym (przenośnia )nie boga tylko bożym a to robi różnice :-)

być może po prostu taki wyciągnełam wnisek z jej wypowiedzi \"zszokowana*** Jezus nie byl synem Bozym???? Ludzie,nie bluznijcie!!! Co za pustaki.W piekle sie bedziecie smazyc \" a Ty w końcu odpowiesz? chyba ,że nie umiesz to się przyznaj po prostu

Gość placek
zszokowana nieodpowie bo coniedziela szlifuje kolanami posadzke w kościele klepie to co wszyscy nawet niemyśli co mówi poco mówi i do kogo mówi poprostu klepie (polecam film "bruce wszechmogący ") zwłaszcza zszokowanej może wtedy zrozumie o co w tym chodzi

\"koniec swiata i pieklo to wymysl ksiezy zeby straszyc ciemny lud 2.Jezus byl bardzo milym i madrym filozofem Nie umarl za zadne grzechy a po prostu jako wolnomysliciel i altruista zostal stracony.Nie byl synem Boga.\" To wyżej jest sensowne i podoba mi się. Może to i prawda, czemu nie.

Gość placek
a to czemu ?? ;-))

Gość placek
tiutiu- mnie też agucha -my tu sie poważnie produkujemy a ty klujesz po monitoże ??/ ;-))

Gość placek
monitorze sory ;-))

Gość placek
ja nie pisałem brailem :-)

Gość placek
wiesz co chciałaś ? ;-))