Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fauna

pytanie do mam dziewczynek

Polecane posty

mamy dziewczynek, mam pytanie: czym myjecie okolice intymne córeczek?chodzi mi juz o takie starsze dziewczynki,2-3 lata

Gość a czym ty myjesz

mydełkiem Bambino, ale zauważyłam ostatnio,że Mila ma zaczerwienione te okolice, i nie wiem, czy jej nie podrazniło

widziałam w aptece płyn do higieny intymnej dla dziewczynek, ale nie wiem, czy to opłaca się kupować, bo jest dość drogi

Gość mama 2i półlatki
ja myję mydełkiem dla dzieci, a jak czasem ma jakieś podrażnienie to smaruję sudocremem :)

o właśnie taki żel jak ten co jest na allegro widziałam ale nie wiem czy kupować mała ma wrażliwą skórę i boję się że ją uczuli a z drugiej strony ma jednak podrażnioną tą skórę i może coś takiego by jej pomogło

wystarczy mydełko dla dzieci :) ja byłabym ostrożna z takimi wynalażkami jak te żele..... wiadomo co to jest? przeciez kiedys nie było czegos takiego i mamy od zawsze uzywały delikatnych mydełek a jak mala ma podrażnienia to faktycznie szare mydło jest najlepsze bo żadnych chemikaliow nie ma w sobie

a nie wiem, czy w tym wieku można jeszcze stosować kremy do pupy przeciw odparzeniom, takie dla niemowlat?? bo młodszej córci smaruję kremem Mustela bebe przeciw odparzeniom i naprawdę działa, żadnyc podrażnień czy zaczerwienień

Gość 111111111
oczywiście np sudocrem jest dla dzieci i dorosłych :)

Witam Moja corka od malego miała podrażnienie od mydła, wiec pediatra zaleciła podmywanie jej zelem do higieny intymnej. Uzywamy "normalnego"zadnego dla dzieci , najlepiej bezzapachowe, bo one sa bardziej "delikatne " Pozdrawiam

no to zostane przy szarym mydle i kremie przeciw odparzeniom moze pomoze dzieki za porady:)

jakbys miała jeszcze jakies wątpliwosci to ja tez moją młoda myje mydełkiem dla dzieci a ja sa jakies zaczerwienieia to od razu sudocrem wieczorem i rano juz jest dobrze:) pozdrawiam:)

Gość tez mamusia dziewczynki
Moja córcia ma bardzo wrażliwe te miejsca często patrzę rumianek i przemywam między wargami sromowymi mniejszymi ,a większymi.Szczególnie po kąpielach w basenie :( pojawia się zaczerwienienie,upławy. bardzo dobrze jest też przemywać AZULANEM-to taki wyciąg z rumianku ale stężony trzeba rozcieńczyć w letniej przegotowanej wodzie płaska łyżeczka na 150ml wody bardzo ładnie łagodzi wszelkie podrażnienia. Niestety dziewczynki co niektóre są bardzo wrażliwe.