Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość projektDARTFORD

DARTFORD, Blue Water i okolice Polacy laczcie sie

Polecane posty

Gość Oh_Persia
hej, ja mieszkam juz w dartford sporo czasu, pracuje w małej firemce z angolami wiec nie mam za bardzo mozliwosci zeby poznac Was, a przeciez nie bede ludzi napastowac na ulicach mam pary znajomych po drugiej stronie londynu ale...raz na dwa miesiace odwiedzam. jesli ktos jest zainteresowany jazdą rowerem( nie jestem szumacherem , dystansy 60-80km to za wiele dla mnie.)cos w rodzaju: 2-3 godzinki relaxacyjnego pedałowania, to prosze pisac na emaila. czasem sobie tutaj joginguje pomiedzy angielskimi domkami, wiadomo kazdy ma inne tempo ale zawsze to mozna jakos pogodzic, gdyby ktos chcial potruchtac razem ostatnio zalubowalam sie w pieczeniu ciasta drozdzowego, czyw sklepie w Weeling macie swieze drozdze? co moge jeszcze powiedziec-ucze sie tu prawo jazdy, szlak by to *** jesli ktos to przerabia/przerabial/bedzie przerabial zapraszam do wspolnego ...rzucania łacina :). tak mysle sobie fajnie by bylo obrac jakis pub w dartford czy bexleyheath i sie spotykac w umowiony dzien w tygodniu (sroda, niedziela?) cos bardzo otwartego kto chce to przychodzi.. Co wy myslec Ludzia zPolska? moj mail: persefonaff@yahoo.co.uk do uslychu Ania

Gość rockerrds
Tak w sklepie na Welling sa swieze drozdze pzd,

Gość Oh_Persia
dzieki :), mam wolne we wtorek wiec podbije do was

hej ludzie mozecie mi podac adres sklepu w dartford? wiem ze jest bo przejezdzalem niedawno ale teraz go nie moge znalezc

Gość Oh_Persia
hej polski sklep jest na przeciwno Holy Trinity Church Pozdrawiam

Gość tasma
hej hej:) Bardzo spodobala mi sie ta opcja z "otwartymi spotkaniami" w jakims pubie.:) 3 miesiace temu przeprowadzilismy sie do erith.:p mysle, ze swietnie byloby poznac jakies sympatyczne osobki mieszkajace w okolicy!:d

Gość sahamara
Cze!!!! W Lipcu zamierzamy się przeprowadzić do Dartford, fajna chyba okolica. Czy może ktoś wie gdzie znajduje się jakaś Polska Szkoła Sobotnia i Polski Kościół.? Mamy 2-kę dzieci 7 i 3,5 roku, Chętnie też poznamy innych rodziców. Dzięki wielkie z góry za podpowiedzi i odpowiedzi. Pozdrawiam Sahamara

Gość chrzonstka
Cze??? :O szkoda ze nie uzylas Siema Ziomki....

Gość sahamara
Siemka Ziomki............. jeśli to coś zmieni ???? to teraz ktoś odpowie na moje pytanie w sprawie polskiej szkoły w Dartford??? A i jaka populacja zamieszkuje to miasteczko??? Dzięki S.

Gość kitana7
co do polskiego kosciola to jest jeden blisko Dartford w miejscowosc Erith a co do sobotnich szkol nic mi nie wiadomo na ten temat moja corka uczeszcza do normalnej angielskiej:)

Gość sahamara
moje dzieci też uczęszczają do angielskiej szkoły aczkolwiek potrzebujemy tez polskiej co do komunii i oczywiście by nie zapomnieć polskiej pisowni. Może by tak zebrać się i coś zrobić w tym kierunku by takowa polska szkoła powstała w Dartford? No bo przecież my jako my nie jesteśmy jedyną polską rodziną w Dartford, na pewno jest wielu którym mogłoby to pomóc. Co wy na to?? czekam na odezwy i pomysły w tej sprawie. Pozdrawiam

Gość Deforia
Hej:)) a nie ma tutaj ludzie 'bezdzietnych'? Mamy z dziecmi to jakas plaga!! Zasmiecaja kazde fora.. -przepraszam no.. Ale naprawde nie ma tu mlodych, ambitnych, interesujacych ludzi, I bron Boze dwulicowych(!), ktorych macierzynstwo/tacierzynstwo jeszcze nie kreci?? szczerze - nie ma ???

Gość ja jestem ale...
ja jestem ,ale troche chamsko napisalas ten swoj komentarz wiec nie wiem czy chcialabym cie poznac.

Gość czy w dartford sa jakies
fajne kluby-dyskoteki gdzie mozna potanczyc przy takich ''radiowych'' hitach =pop, R&B- nie zadne techno,trance, house itp. ?

Gość hej ludziska....
czy w okolicach dartford-crayford-erith- sa jakies fajne kawarienki??? albo polska restauracja?

Gość ikonka29
Witam Wszystkich!! Niestety jestem ta osoba co ma dzieci ... i moze naraze sie niektorym mowiac to hehe ale za pare tyg prezprowadzamy sie do tego miasta i bardzo chcialalbym dowiedziec sie gdzie zamieszkac, w jakiej okolicy dzielnicy. Bardzo chetnie poznam mamy,moj synek ma 4 lata. Pozdrawiam cieplo i milego dnia!!! Piszcie na katpapiewska@yahoo.com

Gość Jack25
a ja siedze wlasnie u siostry i strasznie sie nudze oni pracuja a ja sie szwedam hehe moze sa tu samotne polki :P

Gość Kolorowiusienka
Mieszkam w Dartford od roku. Nie zaglądam tu często więc zapraszam na emila na początek. Jestem mamą trójki dzieci. Lat 29 w pełni sił i ochoty na spacery, piwko, pogawędki i miłe koleżeństwo. Czekam z niecierpliwością:)

Gość Ikonka29
Witam Chcialabym wam bardzo podziekowac za maile i pomoc o ktora prosilam.Wiedzialam ze mozna na was liczyc kobitki:))))) Ja tez jestem z tych w pelni sil;P takze dozobaczenia niedlugo-mam nadzieje!!!Przeprowadzam sie w tym tyg. Pozdrawiam

Gość kolorowiusenka
Witam w takim razie w "naszym" mieście:) Napisz proszę gdzie będziecie mieszkać? Ja mam córę 4,5 letnią. w razie W służę radą i pomocą:) Mój emil nadal aktualny;p Pozdrawiam!

Gość franek1234567
witam, poszkujuę pokoju w okolicach bluewater(Dartford, Greenhithe), dla jednej osoby, jeżeli ktos moze pomóc do bardzo prosze o odpowiedz

witam! Ja tez (dla niektorych niestety( jestem Mama prawie 2 letniego Synka. Mieszkam w Dartford (Dorchester Close) i jesli ktoras z Mam/Tatusiow mialaby?mialby ochote na spacerek czy kawke, prosze o kontakt. Moj email to beataspam@gmail.com pozdrawiam

Gość z innej beczkiii
czy ktos wie gdzie moge kupic dobre swieze mieso w ok.dartford? najlepiej polskie

Gość kolorowiusienka
Mięso kupujemy od prywatnego sprzedawcy.

Gość ArekG
Czesc Beata. Tez wybrałbym sie z kims na spacer, bylem w ostatnia sobotę w central parku. Całkiem przyjemne miejsce. Jestem tatą 1.2rocznego bąbla. Od niedawna w dartford. pozwole sobie zacytować Beate jesli ktoras z Mam/Tatusiow mialaby?mialby ochote na spacerek czy kawke/piwo, prosze o kontakt. ;-) arekg12340a@gmail.com

Gość kolorowiusienka
Pisałam do Beaty, ale nie wiem ,czy ostatnia wiadomość nie dotarła już? Także Beatko napisz do mnie :) A co do spacerków. Ja co dziennie praktycznie przy ładnej pogodzie w godzinach popołudniowych jestem w central parku. Zapraszam na wspólne bawienie dzieci hehe :)

Gość Arek G
Czesc kolorowiusenka Sprawdź email. ;-)

Odezwę sie w poniedziałek bo teraz jesteśmy na wakacjach. Ale już wracamy więc odezwę sie do Was :-)

Gość Arek G
Wakcaje rzecz święta. Jak bym wiedział I woudn't bother you ;-)

Gość magma22
Hej Ja mieszkam w South Darenth i tez jestem mama 2 letniego synka. Czy znacie kogos kto tutaj mieszka? troche tu nudy na tej wiosce... pozdrawiam