Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosia 23

pomozcie z L-4 w ciązy!!!!

Polecane posty

Gość zosia 23

mam trochę nie typową sytuacje, bo od 31 lipca jestem na zwolnieniu z powodu pęknięcia kości sródstopia, przerwy w zwolnieniach były krótkie 3-5 dni było wiele komplikacji a od 13 stycznia jestem w ciąży i zwolnienie od 13 stycznia jest juz z kodem B. Co teraz? od nowa 182 dni mogę być na zwolnieniu z tytulu ciąży? czy to będzie ciągłośc i zus mi nie zapłaci za przekroczone dni? czy powinnam teraz starac sie o swiadczenie rehabilitacyjne? czy kod B ciąża to już nowe 182 dni? pomóżcie...

Gość zosia 23
pomóżcie proszę nikt nie wie? czy ciąża to juz "nowa choroba"?

Witaj serdecznie, ciąża to nie choroba. Są dziewczyny, które przez całą ciążę są na L4. Nie denerwuj sie. pamietaj o dzidziusiu i jeżeli musisz lub chcesz byc na zwolnieniu lekarskim to bądz. Dobrej nocy, pa

Gość gosik062007
ja zamierzam przez ciagle 8 miesiecy ciazy byc na zwolnieniu, tylko, ze w moim zawodzie nie ma ograniczen do 182 dni na zwolnieniu. jednak moja kolezanka pisala mi, ze ona przekroczyla ten czas, choc nie powinna i wzywali ja na komisje do ZUS'u-jednak chyba nie miala z tego powodu problemow. ale jak chce sie uniknac stresu zwiazanego z komisja ZUS'owska-bo to jednak zawsze stres, to kolezanka mowila mi, ze jej znajoma raz na jakis czas-jak byla np. przeziebiona, to brala zwolnienie na to przeziebienie i wtedy nie miala ciaglosci ponad 180 dni, wiec nikt sie jej nie czepial. tak wiec jak co jakis czas pojdziesz na zwolnienie z powodu "kataru", to chyba tez unikniesz wzywania na komisje. ale dla pewnosci dowiedz sie u siebie w pracy w kadrach-w przypadku, gdy kadrowa nie bedzie pewna, to moze sie ona poradzic jakiegos wspolpracujacego z zakladem pracy radcy prawnego

Gość mialczydlo...
ciaza to nie choroba. jak wyleczylas juz stope to nie ma przeslanek, zebys przebywala na zwolnieniu.

Gość gosik062007
do mialczydlo-a skad wiesz, czy sa jakies przeslanki czy nie do bycia na zwolnieniu-jestes jej lekarzem?