Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryty_Wymiar

On nie chce mieć dzieci

Polecane posty

Jesteśmy razem 4 lata, mamy oboje po 25 lat. pracujemy, mieszkamy razem. Od ponad roku jesteśmy zaręczeni, ślub mamy wziąć latem tego roku, w sierpniu. Rozmowy o dzieciach zaczęliśmy niedawno, może 7-8 miesięcy temu. on był na tak, że chce ale jeszcze nie teraz. A ostatnio coś mu się całkiem odmieniło i nie chce mieć dzieci przez najbliższe 5 lat!!! albo i później :O ja bardzo bym chciała mieć już w 2008, mogę poczekać z zajściem w ciążę dłużej, ale nie tyle! to naprawdę długo dla mnie. już czuję się gotowa. i co najgoresze,on mi powiedizał, że jak się zdarzy zajsć szybciej ,wiadomo nieplanowana ciąża to .... chce bym usunęła :O !!!! jestr taki kochany, jest nam wspaniale poza TYM , ale ja tak przez to cierpię co mam robć?????

Gość wiem swojee
on cie ma gdzies

Gość to Cie nie pocieszy
ale marze o tym aby kiedys znalezc sie w Twojej sytuacji :(

Gość gdy mowi
ze by wolal abys usunela ciaze, to sama pomysl: czy on cie kocha? debilko, obudz sie

Gość pewnie chodzi o to
żeby mieć chociaż faceta.... :( ...też bym chciała :(

Gość to Cie nie pocieszy
w Twojej sytuacji = znalezc faceta, ktorego glowna ambicja nie jest splodzenie dziecka:o W zasadzie to takiego, ktory nie chce go miec... A teraz znikam - uciekam przed linczem :o

Gość olalala23
on chce miec wtobie kochanke, przyjaciolke, chce z toba spedzic super czas, nie chce abys wpadla jak juz sie toba znudzi, znajdzie sobie kobiete ktora urodzi mu dziecko odejdz od niego, on ma cie gdzies

Gość to Cie nie pocieszy
faceta mam, ale zamierzam go zostawic wlasnie z tego powodu, ze upiera sie przy dziecku, ktorego ja nie chce. Nie zamierzam niszczyc mu zycia - wiem, ze bez dziecka bedzie nieszczesliwy

Gość truskaweczka czerwonaaa
jasne ze ma cie gdzies !!!!!!!!!!!! jak mozna swojej przyszlej zonie powiedziec ze jak bedzie miala dziecko wczesniej niz w ciagu najblizszych 5 lat to chyba bedzie musiala je usunac??????? normalnie szczyt wszystkiego!!! egoista do potegi n+1!!! zasatanow sie zanim go poslubisz bo pozniej sie okaze ze w ogole ich nie chce miec!!!

nie jestem jego kochanką, napisałam przecież że bierzemy ślub latem mysle, że on to tylko tak powiedizał, po te słowa o aborcji padły tylko raz w sprzeczce,może był zdenerwowany debilką nie jestem

Gość elena z wawy
A potem dziewczynki placzecie na forum, ze was porzucono jakby mi facet powiedzial ze byloby lepiej jakbym usunela ciaze to bym strzelila go w pusty ryj!

Gość nasturcjac
nom do slubu jeszcze daleko albo wezmiesz z nim slub i on bedzie odkladal posiadanie potomstwa w nieskonczonosc albo bedzie mial kogos na boku hehe moze juz ma

Kocha Cie a jak co do czego to usunac ciaze ?? I on jest dorosły? Ja jestem mloda moj chlopak tez, ma przed soba jeszcze studia (3 lata) jednak gdybym byla w ciazy nie byloby nawet mowy o usunieciu :o

Gość ogolnie mowiac
topic trzeba zglosic do kasacji bo za jakis czas autorka bedzie tu wylewala zale ze jej facet zerwal z nia albo ja zdradzil albo pobil ja na wiesc o ciazy

Gość truskaweczka czerwonaaa
no tak skoro byl zdenerwowany rozmowa na temat dziecka to sobie wyobraz ze zawsze bedzie zdenerwowany jak zaczniesz poruszac ten temat, a jezeli bedziesz go meczyc o dziecko to kiedys jeszcze wpadnie w jakis szal, moze debilka nie jestes ale zbyt madra to tez nie jestes!!! przyszlas na forum po porade wiec porade dostajesz od osob trzecich,my wiemy, ze go kochasz i ze masz klapki na oczach, ze ta milosc nie pozwala ci racjonalnie myslec, ale dziewczyno zastanow sie zebys pozniej nie plakala!!!!!!!!!!!!!!

Facet który kocha nie kazałby usunąć ciąży. Gdybym miała Twoje położenie zastanowiłabym się nad dalszym życiem z taką osobą

Gość możesz oddać go mi
ja też nie chcę mieć dzieci, nie jestem taką młodocianą ciężarówą, która tylko marzy o "bebiku", "dzieciątku" ble ble ble:O Nie chcę mieć dzieci, tylko noralnego partnera, z którym da się żyć szczęsliwie, robic wiele rzeczy i korzystać z życia. W zasadzie juz takiego mam, ale nie jestem do końća przekonana, czy on nie chce mieć dzieci. twierdzi, ze jeste ze mną, bo chce być ze mną, nie potrzebuje nikogo inego, w tym dzieci, ale jednak wolałabym jakąś jasną deklarację...

Gość możesz oddać go mi
Nie no, skoro dziewczyna bardzo chce miec dzieci, a on nie, to powiedział jej tak na pewno dlatego, ze był zdenerwowany. Przecież to nie jest tylko twoje życie:o Jeżeli on nie chce mieć dzieci i mówi o tym, to jeżeli macie żyć razem, powinnas uszanować jego decyzję. Na pewno powiedział tak, żeby uniknąć sytaucji w stylu: oszukałaś go, nie wzięłąś pogułek a potem okaże się, że macie dziecko. Bo to jest podłe, nieuczciwe i dopiero świadczy o braku miłości i egoizmie. A wiele kobiet tak robi. Nie pyta się i nie rozmawia, tylko po prostu "robi" sobie dziecko.... Tylko że to dziecko nie jest NICZYJĄ własnością, a poza tym nie odpowiada za nie tylko matka, ae i ojciec. I dlatego tak powiedział- żeby wybic ci taki pomysł z głowy. Albo powinnas z nim normalnie pogadać, alebo znaleźc kogoś, kto tak jak ty marzy w życiu tylko o rozpłodzie. Bo nie każdy cgce mieć dzieci w tak młodym wieku, mało teg- nie każdy chce W OGÓLE miec dzieci. I ma do tego prawo.

Gość Bez paniki
Twój facet poprostu boi się - typowa reakcja. Reakcja na zmiany - ślub itd.Boi się odpowiedzialności. Daj mu trochę spokoju. Wydaje mi się, że ubarwiasz i przesadzasz z tym, że on kategorycznie wymaga abys usunęła. Pewnie naciskałaś na niego i tak powiedział. A swoję drogą - Kobieto! decyzja o usunięciu będzie Twoją decyzją - nie musisz słuchac faceta. Ja mojemu S. mówię(żartując) że chcę mieć czwórkę dzieci a czy będziemy tyle mieli to już inna bajka. Wyluzuj się trochę i nie panikuj.

Gość Primo
Facet też człowiek! pierwsze primo: ma prawo wyboru czy chce mieć dziecko i kiedy czy nie chce potomka! drugie primo: może bać się (jak każdy) tego czego nie zna (dziecko, kaszki, kupki). Porozmawiaj z nim spokojnie!

Gość maritkaaa
facet jak kocha kobiete to cche miec znią dzieci chłopak uli teraz juz maz sam mowił przed slubem urodzisz mi trojke:) temat zaczał sam u facetów jets taka spojnosc osoba ktora kochaja - ona i zaraz dzieci z nią:)

Gość Man of Valor
Co ma miłość do kobiety do chęci posiadania dzieci ??? Czy każdy musi chcieć mieć dziecko ? Jak nie chce to znaczy, że w ogole nie kocha? Bredzicie

Gość i po co to
Nie chodzi o to czy chce czy nie tylko o to ze jak akurat bedzie to musi je usunac czy tak postepuje odpowiedzialny czlowiek :O bez przesady :o

Gość zazdroszcze Ci faceta
jeszcze nie spotkałam takiego, który by nie chciał dzieci as ja dzieci niecierpie i na pewno nie bede rodzić i nie ma to niczego wspólnego z miłościa do kogoś lub jej brakiem

a kwestia aborcji mouim zdaniem została poruszona dlatego, że facet może bał sie, iż ona bedzie chciała specjalnie wpaść skoro taka zdesperowana na punkcie potomka

Gość to Cie nie pocieszy
Kazdy moze nie chciec dziecka - jak juz wspominalam marze sobie ze kiedys na takiego faceta trafie. Ale zgadzam sie z tym, ze wyskakujac z aborcja potraktowal Cie jak przedmiot, jak bys nie miala nic do gadania... Jezeli powiedzial to w silnym wzburzeniu - wcale moze tak nie myslec, co jednak nie zmienia faktu ze powinien sie przed Toba kajac z bukietem kwiatow za pol pensji... Sama znasz go najlepiej, wiesz do czego bylby zdolny. Jednak wydaje mi sie, ze w tej sytuacji po prostu musisz przyjac do wiadomosci fakt, ze on byc moze nigdy nie bedzie chcial miec dziecka. Co moim zdaniem nie jest mimo wszystko wyznacznikiem milosci do Ciebie...

aha i sądze, ze jeśli naprawdę bardzo zależy Ci na urodzeniu dziecka, to powinnaś go zostawić i znależź innego, który bedzie podzielał Twój zapał sama wiem, że przekonywanie kogoś do dziecka jest idiotyzmem i tylko potrafi doprowadzić do furii, a wkońcu do rozstania nie zniosłabym faceta, który bedzie mi truł dupę o dzieciaka więc poniekąd go rozumiem

widocznie on nie chce dzieci i jasno sprawia sprawe i to bzdura, ze Cie nie kocha, po prostu NIE CHCE, dlaczego gdy kobieta nie chce definitywnie dziecka i jest gotowa usunac ciaze w razie wpadki to nie mowi sie ze nie kocha faceta tylko, ze to jej wybor itd. a jak facet nie chce dzieciaka to zaraz nie kocha i najgorszy, facet tez czlowiek i ma prawo wyboru, trudniejsza sprawa z tym, ze Ty chcesz, ale tez nie widze problemu-on chce za 5 lat, jesli go kochasz zaakceptuj te decyzje- Ty nic nie tracisz, i tak bedziesz miala dziecko, tylko pozniej