Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuuza

rysowanie

Polecane posty

Gość zuuza

Jak narysować prostokąty w których muszę wpisać zdania. Jest ich po 2 w każdym rzędzie .Nie wiem czy jasno napisałam . Gdyby ktoś mi pomógł?

W wordzie: wlacz pasek \'rysowanie\' (widok -> paski narzedzi -> rysowanie). na dole pojawi sie pasek. Wybierasz ikone \'pole tekstowe\' (takie A i kreseczki). Rysujesz pole tekstowe i piszesz

Gość zuuza
hanuś proszę miej jeszcze troszkę do mnie cierpliwości :)). Próbuję zrobić to co mi każesz ale otwiera mi się duże okno i napis utwórz tutaj rysunek

Gość zuuza
Nie bardzo wiem o czym piszesz owłosiona hemoroido. Zależy mi bardzo. Pomóżcie proszę :))

Gość zuuza
hanuś o czym piszesz? Już się pogubiłam buuuuuuuuuuu

jak Ci się pojawia to duże pole \"tu utwórz rysunek\", o którym pisałaś, to po prosty naciskasz na klawiaturze Escape (Esc) i Ci to znika i mozesz juz normalnie rysować, tak jak Ci Hanuś napisała :)

Gość zuuza
robie tak jak mi każesz znika i jak chcę tam wprowadzić kursor to znów pojawia się ten duży

:( u mnie nie. jeszcze raz: klikasz w dolny pasek narzędzi na ikonkę pola tekstowego (biały prostokącik z literką A) jak klikniesz to pojawia się to duże pole, które likwidujesz naciśnięciem Esc (zawsze to pole tak likwidujesz, za kazdym razem jak Ci sie pojawi). Potem normalnie mozesz juz rysować myszką dowolnej wielkości pole tekstowe i wpisywac tam co chcesz :)

Gość zuuza
czy to pole tekstowe będzie mi sie powiększało wraz z tekstem?

Gość zuuza
krzywo mi wychodzi buuuuuuuuuu

Tak. Zreszta mozesz sama ja powiekszyc - najedz kursorem na bialy kwadracik (na kazdym rogu i po srodku \'boku\' pola tekstowego - w zaleznosci, w ktora stroe chcesz powiekszyc)

pole tekstowe (czyli tą ramkę, którą narysujesz) mozesz sama dowolnie powiększać - wystarczy złapać myszką za te małe kółeczka, które są na obrzeżach ramki i rozciągać.

Gość zuuza
hanuś spróbuję tej metody ale pomiędzy jednym a drugim prostokątem musi być jeszcze strzałka zakończona z obu stron. jak to zrobić?

strzałki tez masz w tym samym pasku narzędzi. najpierw wybierasz strzałkę w kwadraciku, rysujesz ją i jak jest zaznaczona to po prawej stronie paska narzędzi masz takie trzy strzałeczki - jedna pod drugą i tam sobie wybierasz czy ma być zakończona z jednej czy z obu stron :)

Gość zuuza
jakieś krzywe mi wychodzą te prostokąty

Gość zuuza
Dziękuję ci hemoroido będę próbowała. Tych prób jeszcze sporo przede mną. Możę się nauczę. Pozdrawiam :)))