Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggggggggggggggorge

ciągłe plamienia - mam już dosyć!

Polecane posty

Od lat biore tabletki. Od czasu do czasu robie kilkumiesieczną przerwę. Jednak konczy sie to wielkimi krwawieniami. Wczesniej miałam bardzo duze problemy z okresem. czasem zdarzał się co 2 tyg, czasem co 2 mies. Zdarzało sie, że krwawienia trwały nawet dwa - trzy tyg. Odkąd biorę tabletki jest lepiej jednak w ciągu brania pojawiaja mi sie plamienia. Kiedys na pojawiały sie w okolicach okresu. O dwóch miesięcy trwaja niemal non stop. nie było dnia bez takiego plamienia. mam już tego dosyć. Do ginekologa chodzę co jakieś 4 mies. Niestety publicznie bo na prywatnego mnie nie stac, a okres oczekiwania jest bardzo długi... dlatego chciałam zapytac na forum czy może którać miała podobne problemy i wie czym to moze byc spowodowane? Zresztą poprzednim razem kiedy pytalam ginekologa machnal reka i powiedzial ze w moim wieku to normalne (mam 23 lata i wydaje mi sie to raczej nienormalne, chociaz wygladam na 16 i moze stad taka reakcja...)

to na pewno nie jest normalne -nigdy tak nie mialam , a tez sobie robilam przerwy w tabletkach ... i zadnych plamien oprocz NORMALNEGO okresu.... zmien ginekologa - chyba nie tylko ten \"Twoj\" przyjmuje na fundusz :)

ja już zmieniałam gionekologa kilka razy. kiedyś jak miałam dosyć poważny problem to poszłam do 4 różnych we wszystkich okolicznych przychodniach. tak nie można ale się udało ;] i każdy powiedział mi co innego, a w rezultacie wylądowałam w szpitalu. a jeden do którego miałam watpliwa przyjemnosc chodzic zwymyslal mnie jak powiedzialam ze nie pozwole poddawac sie badaniu przy otwartych drzwiach i powiedzial ze juz nie przepisze mi tabletek bo nie slucham sie lekarzy i nie chce byc badana! Ten do którego chodzę jest z nich wszystkich najlepszy. Choć nieco olewczy. W każdym razie słucha moich sugestii i przynajmniej probuje sprawdzać wątpliwosci. I poniewaz mam takie fatalne zdanie o lekarzach to zanim pojde chcialabym wiedziec co to moze byc... Wiekszosc znalezionych przezemnie rzeczy na roznych portalach dotyczy np zapomnianej tabletki czy geberalnie reakcji na tabletki. Ale w związku z tym ze jak tabletek nie biore zaczynam za przeproszeniem krwawic jak zarzynane prosie to pochopnie z nich nie mam zamiaru rezygnowac...

Gość lilka23
...

Gość Hipopo
Witam :-) ja mam plamienia tuż przed okresem, na dwa, trzy dni przed... byłam u jednego gina i powiedział że to "tylko" informacja że jajeczko nie zostało zapłodnione... jednak moje cykle zaczęły się skracać (obecnie mój cykl wynosi około 22 dni)... w międzyczasie poszłam do drugiego ginelologa i zrobiłam badania hormonalne... okazało się że moja prolektyna jest podwyższona i muszę przyjmować Bromergon :-( teraz po odstawieniu Bromergonu znowu mam iść do gina (wcześniej zrobię wyniki te same co poprzednio) no i... boję się że nie dane mi będzie zostać matką.... buuu mam 29 latek i bardzo się martwię że przy 22 dniowym cyklu zajście w ciążę będzie niemożliwe....no i jeszcze te plamienia... czy któraś z Was miała takie krótkie cykle? Proszę odezwijcie się jeśli macie taki problem... czekam z niecierpliwością!

Gość lilka23
ja mialam kiedys. dluzszy czas. potem zaczely mi sie wydluzac, czasem dochodzily do 40 dni. nie martw sie i probuj zajasc w ciaze :)