Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grugru

Co je zlikwiduje?

Polecane posty

Gość grugru

ostatnio na brodzie wyłażą mi pojedyncze, ale bolące pryszcze giganty. Polećcie mi proszę coś, co je wysuszy. Stosowałyście może maść cynkową? Muszę je szybko zlikwidować, liczę na was dziewczynki! Z góry dziękuję za wskazówki.

Gość spróbuj acnefan

Gość grugru
a ile kosztuje i jak działa?

Gość może może
acnefan cena od 7 do 10 zł ..już nie pamiętam :) mnie pomagałą ale na drobne sprawki na twarzy :)

Gość spróbuj acnefan
Dostępny w aptece

Gość grugru
dziękuję, a co sądzicie o dizałaniu maści cynkowej? śłyszałam, że też skutecznie wysusza pojedyncze pryszcze, sama nie wiem, co się dzieje z moją cerą..

Gość PaStA do zebow
mozna tez posmarowac pasta do zebow, slyszalam, ze to tez wysusza.

ja w takich wypadkach biore plyn afronis + kawaleczek wacika jak wielkosc pryszcza nasaczam i przykladam..i tak az sie wysuszy.. pasc cynkowa jakos nie dziala na nie tak mocno..ale to chyba kwestia cery, warto ja jednak miec w domu:)

Gość u mojej koleżanki
takie głębokie duże pryszcze na brodzie okazały się objawem jakiejś cycty na jajniku- czy czegoś w tym stylu- ginekolog coś je na to przepisał i pryszcze zniknęły jak ręką odją a u ciebie "z tymi " sprawami ok? a mój sposób na pojedyńcze niewinne "problemiki" to zielona glinka ( do kupienia w aprece) i olejek z drzewa herbaciabego>>> troszkę glinki, kropelka mireralnej i olejku, taką papkę na na noc na pryszcza- lub na dzień jak nie musimu nigdzie wychodzić..... co więcej nie tylko wysusza ale i przyspiesza gojenie więc średnio 2 dini i po pryszczu ani śladu.....

Gość po ile jest ta glinka zielona
w aptece i jak sie ja stosuje??

Gość afra
masc tormentiol - pomaga!

Gość masc cynkowa
jest do kitu, pasta cynkowa jest o wiele lepsza (mam obie wiec wiem co mowie) Pasta dziala o wiele szybciej, lepiej sie naklada, nie jest taka tlusta i naprawde szybciutko wysusza niespodzianki. Sama jej uzywam, dlatego serdecznie polecam :) Koszt 2-3 zl w aptece.

Gość no okk
czym sie rozni pasta od masci?

Gość glinka zielona
małe pakowanie tak gdzieś do 10 zł nie więcej- nie pamiętam za bardzo..... można z niej robić maseczki oczyszczajęce.... wtedy wystarczy ci gdzieś na 2 razy..... ale na pojedyńcze syfki to na pewno na długo.... to jest taki proszek..... dodaje się odrobinę wody i na buziaka ;)

Gość kurde troche duzo za10
zl i na 2 razy! moze w drogerii dostane to taniej niz w aptece jak myslisz?a ja na pryszcza to na noc??

Gość masc cynkowa
no przecie napisalam wyzej :-)

Gość masc cynkowa
To bylo do no ook oczywiscie :)

Gość grugru
dzięki za odpowiedzi, cysty chyba nie mam, bo niedawno byłam badana. Ale te pryszcze mnie wykańczają, jak już mi się uda jeden czy dwa zaleczyć, pojawia się nowy. Najgorsze, że zostawiają slady. Zaobserwowałam, że stan mojej cery pogorszył się po chorobie. Miałam zapalenie krtani. A co sądzicie o rożnych herbatkach oczyszczających?