Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problemik

Długie kolczyki

Polecane posty

Gość mam problemik

mam strasznie duzo kolczykow dlugich ale w szkatulce sie strasznie placza :( moze macie jakis sposob na przechowywanie ich? moze w jakieis kosmetyczce czy cos. Ratujcie,codziennie spedzam kupe czasu zeby je rodzielic

Sposób nr 1: separacja. Kupujesz maleńkie torebeczki foliowe, takie zamykane na ścisk na górze i pakujesz każdą parę osobno, dopiero w tym stanie lądują w szkatułce. Sposób niezbyt efektowny, ale bardzo dobry, bo nie dość, że nie musisz nigdy szukać drugiego kolczyka od pary i rozplątywać przemieszanych par, to pakowana w ten sposób srebrna biżuteria nie ciemnieje. Torebeczki są w kilku rozmiarach i kosztują grosze. Ja mam swoje z giełdy elektronicznej - cała paczuszka torebeczek kosztowała kilka zł, nie pamiętam ile, ale mniej niż 5. Sposób nr 2: wieszanie. W wysokiej sztatułce można przymocować haczyki albo linkę/żyłkę/cokolwiek, przy ściance, tak, żeby bez kłopotu kolczyki dały się zawiesić. Fajniej wygląda, ale mniej praktyczne. Moim zdaniem torebeczki lepsze. Kolczyków można nie nosić i rok, a i tak po wydobyciu z torebki nie będą poczerniałe.

Gość mam problemik
dzieki :) a wlasnie,po jakim czasie srebro ciemnieje?

Gość mam problemik
up

Nie wiem dokładnie, ale po 2-3 miesiącach na pewno już zaczyna ciemnieć, ale to jeszcze zależy w czym trzymasz biżuterię. Normalnie nosząc biżuterię się tego nie dostrzega, bo nalot się ciągle ściera, a to myjemy ręce, a to głowę, a to ciągle ocieramy się o tkaniny, włosy, swoją skórę itp. i nalot nie ma czasu się zebrać. Ciemnienie zależy od sposobu przechowywania, im mniejszy dostęp powietrza, tym wolniej srebro ciemnieje. Więc w zapinanych kosmetyczkach ściemnieje o wiele szybciej, niż w szczelnej szkatułce, sprawdzone. Srebro oczywiście można czyścić, samodzielnie albo u jubilera. Pakowanie w torebeczki w ogromnej mierze eliminuje problem. Zwłaszcza łańcuszki są wredne do czyszczenia.

Gość mam problemik
dzieki Ananke :) u mnie z łancuszkami nie ma problemu bo nie nosze wcale i nie posiadam,najgorzej to kiolczyki 😠 wyprobuje ten sposob z woreczkami :)

Gość mam problemik
wczśniej ni zauważyłam,masz w stopce jeden z lepszych cytatów filmowych :D Kocham Miauczyńskiego:P

:) Torebeczki bywają w różnych miejscach, a już na pewno tam, gdzie sprzedaje się rzeczy małe i drobne: śrubki, diody, haczyki wędkarskie, itp pierdutki.

Gość mam problemik
:) myslę ze nawet w jubilerskim mi spzedadza jak sie ladnie usmiechne ;P

Gość mam problemik
ups sprzedadza mialo byc ;P

Gość Onaaaaaaaaaaaaaaaa
Siemka.. :) hmm wiesz.. ja kolczyki mam powieszone na firance.. :P ladnie to wyglada bo tez mam duzo kolyczkow