Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stonesour

Pokrzywa do picia - pytanie.

Polecane posty

Ewentualnie można też sięgnąć po sok z pokrzywy, ale o już jakiś tam specyficzny smak ma...

Gość anularelkow
Ja też zamawiam ze swojskiej piwniczki pokrzywę, ale też i inne produkty :) Bardzo różnorodny wybór ;) Ogólnie to pokrzywa ma super działanie, dla mnie rewelacyjnie działa na skórę, o włosach nie wspomnę!

Gość urszulaitczyk22
ja też pokrzywę zamawiam na swojskiej, bo tam znalazłam bardzo dobrą ;) To prawda, włosy są ZAUWAŻALNIE ładniejsze i cera też ;) Tyle, że ważne, żeby to regularnie pić ;)

Gość gość
ja przy moich biegunkach to zaczęłam pić własnie pokrzywę i trochę pomogło, jednak nie do końca, musiałam się wspomagać preparatem i czasami dietą ,zeby minęło całkowicie

Gość gość
Hm a co to za preparat, bo ja przez mój ibs raptem cały czas mam paskudne biegunki. niedługo wybieram się do lekarza, ale dopiero za 2 tygodnie, a przez ten czas muszę jakoś żyć.

Gość gość
Ja stosowałam oprócz tej pokrzywy preparat intesta i ulga przyszła od razu, po kilku dniach, najlepsze efekty miałam po miesiącu, a biegunki całkiem zniknęły po dwóch. kup go sobie, on do tego czasu na pewno Ci pomoże :)

Gość Mati

Pokrzywę jeżeli suszoną to z pewnego źródła bo większość to siano niestety. Jeżeli gotowy sok to niepasteryzowany- albo robić samemu albo Dermesa takie robi i chyba jeszcze jakaś rodzima firma. Ona przede wszystkim ładnie podnosi żelazo a zewnętrznie poprawia stan włosów (podobnie jak łopian). Co do odtruwania to ciężko to jakoś miarodajnie sprawdzić. U mnie żelazo leciało i pokrzywa pieknie je podniosła.  Niestety jest teraz wysyp pseudo soków gdzie nawet z suszu odzyskują i sprzedają jako sok-  kiedyś coś takiego kupiłem - nie dało się tego przełknąć. Dlatego albo samemu albo porządnej firmy taki soczek.