Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka_tam_uwaga

BMI to jakaś bzdura

Polecane posty

Gość taka_tam_uwaga

Jak można na poważnie traktować wskaźnik, który nie bierze pod uwagę wieku i typu bodowy ciała? Z tego powodu wychodzą różne absurdy. A jakie są wasze odczucia na temat BMI, w tym waszego BMI? Bo ja myślę że bardziej wymierna jest już prędzej własna ocena dzięki lustru.

Tez uwazam ze to bzudra... wszedzie wychodzi ze wage mam prawiłowa ale wcale wg mnie nie jest prawidłowa...,

Przed wszystkim BMI ma bardzo duzy rozrzut. Norma to 18,5-24,9. Przy mim wzroście oznacza to, że mogę ważyć od 58 kg do 78 kg. To 20 kg różnicy. Ale BMI obliczam sobie dla własnej satysfakcji, jako punkt docelowy :)

Gość annnnnnnnnna
mam BMI 17,5 i jestem pulchna.

Gość BMI sux
BMI to idiotyzm. Jeśli facet ćwiczy na siłowni, mierzy 180 cm, waży 100kg i nie ma ani grama tłuszczu, a ma same mięśnie to wgł. BMI jest osobą otyłą :D

Gość uwagaaaaaaaaaaa
ale tak odliczajac metr to obliczalo sie wage normalna - brak nadwagi. Idealna wage odliczalo sie zawsze dla kobiet odejmujac od otrzymanaej sumy 15 a dla mezczyzn 10.

uwagaaaaaaaaaaa - no to jak dla mnie i tak byloby za duzo wazyc 59 przy 174, w kazdym badz razie nie nazwalabym siebie idealem.

Gość uwagaaaaaaaaaaa
rzadko ktora kobieta nazwalaby sie idealem - niezaleznie od wagi ;-)

Gość same bzdety
a ja znam kilka stron z kalkulatorami BMI, ktore uwzgledniaja wieki plec, a przedzialy np 19-24 oznacza, ze 24 moze miec osoba wysportowana a 19 osoba "tlusta" nieciczaca ta sama objetosc miesni wazy wiecej niz ta sama objetosc tluszczu nadazacie? czy slabo BMI nie jest bzdura tylko trzeba umiec odczytac wyniki

Gość Szejqwa
Co ona ma Ci podac, jak ona sama nie wie o czym pisze :D