Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esher18

chce studiowac medycyne, a jestem na hum i w tym roku matura wos i hist

Polecane posty

Gość esher18

ostatnio (jakies pol roku temu) zaczelam sie powaznie interesowac medycyną i doszlam do wniosku ze bardzo chcialabym ja studiowac i byc lekarzem tylko ze zdaje wos i historie na maturze w tym roku a na medycyne wiadomo ze potrzeba biologie i chemie lub fizyke, poradzcie co moge zrobic by spelnic swoje marzenia, zdawac egzamin na studia? mature znow za rok?

To jest własnie wątpliwy urok nowej matury... Nie znam sie na tych nowych przepisach, wiec nie wiem, co doradzić, ale będzie oki! Ktoś na pewno Ci jakoś pomoze.

Gość esher18
dzieki ale znaszswiat, ludzie nie sa az tak chetni do pomocy a ja nawet nie pochodze z rodziny lekarskiej i nie mam rodzinie lekarza, wiec tym bardziej jest to skomplikowane. ta matura jest straszna, uczen musi juz w 1 klasie wiedziec czego chce, co chce robic, to jest niedorzeczne i pozniej marzenia legaja w gruzach i droga jest prawie zamknieta na wymarzona uczelnie.

Gość a czy termin deklaracji juz
minął???

no sa ewentualnie egzaminy przeciez zawsze mozesz zdawac, szkoda ze wczesniej nie wiedzialas o tym to bys dodatkowo mogla zdawac cos z tego, ja tez mam dziwnie bo jestem w technikum elektronicznyma mature chcem zdawac z historii i wosu bo chce isc na prawo, w zasadzie to mozesz zmienic deklaracje jesli sie da no jesli nie to idz na studium jakies medyczne i zdawaj mature jeszce raz za rok:) ale mysle ze egzaminy bylyby dla Ciebie najlepsze

bo jak minął to jedyne co możesz zrobić to pójść do dyrektora i spytać co możesz w takiej sytuacji zrobić albo zadzwonić do Cke i może pozwolą Ci zmienić deklarację... ja radzę Ci zastanowić się jeszcze bardzo dokładnie czy medycyna to jest to co chcesz w życiu robić możesz zdawać normalnie wos w tym roku dostać się z tym wosem na jakieś studia lżejsze i zdawać za rok maturę A CHEMII BIOLOGII I FIZYKI...MOŻESZ RÓWNIEŻ zadzwonić na Am w mieście które Cię interesuje i spytać bo coś mi się zdaje że w tym roku mogą być egzaminy na AM i wtedy sprawa jest prosta