Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZUZIA7788

PLAMIENIE PRZEDMIESIACZKOWE POMOCY I PORADY

Polecane posty

Gość ZUZIA7788

MAM PROBLEM ZAWSZE PRZED MIESIĄCZKĄ MAM PLAMIENIE 3-4 DNI A POTEM DOPIERO WYSTEPUJE MIESIĄCZKA. LEKARZ PRZEPISAL MI DUPHASTON ALE NIC NIE POMOGŁO. MOŻE KTÓRAS Z WAS KOCHANE DZIEWCZYNY MA PODOBNY PROBLEM I POWIE JAKIE BIERZE LEKI PROSZEPOMÓZCIE BO TO DLA MNIE DUZY DYSKOMFORT

Gość ślinotok
a byłaś z tym u ginekologa???

Gość ZUZIA7788
BYŁAM , PRZECIEZ NAPISAŁAM ŻE PRZEPISAŁ MI DUPHASTON I NIC MI NIE POMOGŁO!

Gość ślinotok
To tym razem pójdż ale do innego gdyż duphaston pomaga tylko rozlużnić jelita

Gość ZUZIA7788
CZEKAM NA POMOC JAKIE LEKI MOGA OKAZAC SIE POMOCNE

według mnie możesz mieć po prostu kłopoty z fazą lutealną. Masz spadek progesteronu, który powoduje, że krawaienie zaczyna się wcześniej niż w terminie miesiączki. Nie jest to groźne, dopóki nie zamierzasz zachodzic w ciążę. Niestety jeśli będziesz planowała dziecko, będziesz musiała to robć pod kontrolą lekarza tzn, będzie ci na drugą fazę przypisywał progesteron. duphaston bądź luteinę. Drugą przyczyną plamień międzycyklowych może być pco. Radzę pójść do lekarza, który zaleci ci zrobienie pozioimu hormonów, przy czym będziesz musiała oznaczyć te hormony co najmniej dwukrotnie w trakcie cyklu, żeby miec obraz. tak powinien postąpić ginekolog prawidłowo. Jeśli jednak nie planujesz w najbliższym czasie dzieci, to pomogą ci się komfortowo czuć tabletki antykoncepcyjne. Skończą sie krawienia i problem z niepewnością. Wybór nalezy do ciebie. Powodzenia :)

Gość KASIABASIA
Mnie bardzo pomógl Duphaston na plamienie przedmiesączkowe

Spróbuj zapytać o Luteinę. Ja też miewam plamienia i luteina w przeciwieństwie do innego leku jaki brałam - pomogła.