Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyschnieta-na-wiór

leki na TRąDZIK i na maxa przesuszona skóra po nich

Polecane posty

Gość wyschnieta-na-wiór

Stosuję maści na trądzik, ale mam tak wysuszona skórę, że aż się sypie;( Jest świecąca, naciągnięta, strasznie sucha. Pije codziennie 1,5 litra wody, smaruje kremem nawilżającym z kolastyny i kladę maseczki z Sorai. Nic nie pomaga ;( :( Pomóżcie, bo juz nie wiem co robić. Poradźcie jakiś dobry krem, maseczke, cokolwiek. Może jakieś witaminy w tabletkach?

Gość ja mam to samo co Ty
mi dermatolog polecił emulsję do myci Cetaphil. Też stosuję silne leki na trądzik i to mnie trochę ratuje, bo po zwykłym żelu było ciężko.

Gość u mnie bylo to samo
kup sobie physiogel- krem humektan tyle wystarczy

ja mam skore wrażliwa i tradzik :( trudno znalezc cos dobrego na taka skore. Ja obecnie uzywam zelu do tworzy(kremowy) clearasil ale clean & clen tez jest spox ale ten kremowy. Bo nie wysusza skory Zadko uzywam toniku (skora wrazliwa) ale czasem jednak warto uzyc:) Moj dermatolog przypisal mi tez kiedys masc differin i (nie pamiateam dokladnie) chyba acnemicin (sa troche drogie :/) a na noc uzywam nawilazajacy krem Dove! Naprawde jest dobry, tylko sie twarz po nim troche swieci wiec go urzywam na noc a na dzien jakis hydralergoczny z Avon, ale ten z Nivea do skory suchej tez mi sie wydaje ok (mialm probke)

do twarzy płyn do higieny intymnej jest niezły a często krosty się robią od wysuszenia skóry to może zamiast nawilżającego kremu jakiś natłuszczający?

Gość no ale jak natłuszczający
kiedys to była tłusta cera... po tych lekach robi sie sucha... i nagle tłusty krem nakładac? mozna tak? ;|

Gość kobietki _______
ja mialam ten problem tzn. teraz jako takiego tradziku nie mam (odpukac), ale mam dosc przesuszona skóre i pelno rozowych sladów na twarzy :( ale niedlugo wybeiram sie na zabieg mikrodermabrazji, ktory jest wlasnie na takie blizny, oraz równiez pomaga przy suchosci skóry, poniewaz wierzchnia wartwa, ten wysuszony naskórek zostaje scierany.

Gość +Aisza+
jak rozwiazałas ten prblem?? co stosowałas?

Gość Izotek
Myj twarz plynem do higieny int, ziaja zielona np na nos physiogel na dzien humektan, choc physiogel wystarcza Mi sie skora luszczyla, sucha jak pustynia, biore IZOTEK nic tak nie wysusza jak ten lek, Boze !!!

Gość Izotek.
Na noc

Gość wyschnieta-na-wiór
dziękuję za odpowiedzi. ktos jeszcze ma jakies porady?

Gość mi sie wydaje
ze musiscie na troche przestac stosowac te wasze maści

Gość mi sie wydaje
na jakis czas oczywiscie a potem powrócić

Gość NatiNati
Prosze o jakies DOMOWE SPOSOBY na nawilzenie skoryyy!!! Mam grype ,zatoki zajete a rodzice pojechali sobie w cholere.Od kilku dni siedze z sucha skora bo sie krem skonczyl a nie ma mi kto isc kupic.Pomozcieee!!!

Gość domowe sposoby to
domowe maseczki, np. z jabłka i miodu. Jesli nie masz wody mineralnej pij zwykłą przegotowaną

Witaj wyschnięta. Miałam ten sam problem - od mazideł i kremów dermatologicznych przesuszyłam sobie skórę, była ściągnięta, łuszczyła się i piekła miejscami. Radzę Ci absolutnie nie stosować żadnych kosmetyków z reklam - to pic na wodę, niby do cery trądzikowej i nawilża. W moim przypadku akuraT nie pomogły, a wypróbowałam już chyba wszystko co się dało i wydałam tylko kupę kasy, a twarz nadal piekła i była ściągnięta. Używałam też wyżej wymienionego kremu Physiogel, ale nie odpowiadała mi konsystencja i zapach, a skóra po nocy brzydko wyglądała. Na szczęście odkryłam łgodząco-nawilżający krem na dzień BIO SPECIFIC Active Sensitive firmy Yves Rocher. Jak dla mnie jest naprawdę dobry. Po prostu koi moją skórę.Nie powinien on również kolidować ze składnikami maści, gdyż jego formła jest oparta głównie na naturalnych składnikach. Mimo, że nadal mam problemy ze skórą, nie stosuję już kosmetyków antytrądzikowych, szczególnie tych z tv, bo to był wielki błąd. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość jasminowe drzewko
hej, tez mialam zawsze problem z przesuszona buźka, szczegolnie kiedy zaeczelam przyjmowac izotek. I wtedy przez przypadek odkrylam krem Humektan- rewelacja!!! polecam :) do kupienia w aptekach, 100ml za ok 23 zl.

Gość kukułeczkapuka
a 30 mg humektanu za 10 zł.

Gość +-+-+
pij jak najwięcej wody i kup dobry krem ale jaki to nie wiem