Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona68

Pigułki czy plasry? Co lepsze?

Polecane posty

Gość Ona68

Jak wyżej w temacie, co Waszym zdaniem jest lepsze, pigułki, czy plastry, chodzi mi raczej o działanie, skutki uboczne, inne dolegliwości niz np o cene, przy czym czujecie pewniej? Pozdrawiam wszystkich :) I prosze o odpowiedź :)

ja nie jestem zwolenniczką plastrow, moj gin tez je odradzał jeden nosi sie tydzien, jest juz potem brudny, moze sie odkleic jak sie o cos zaczepi... ja duzo ćwicze wiec bałabym sie ze sie spoce i plaster sie odklei... pigułki są dla mnie wygodniejsze czuje sie po nich dobrze, piersi urosły, nie przytylam, cera ok nie wiem ile kosztują plastry ale pigułki mają różne ceny są refundowane od 3 do 10/15 złotych ale sa i takie za 20-30 zlotych.

moja koleżanka z plastrami zaszła w ciążę... wiem... zawsze można i przy pigułkach ale jakoś mnie te plastry ciągle podejrzane są...;) nie wierzę w te równomierne uwalnianie się hormonów , no i rzeczywiście estetycznie to nie wygląda:(

Na początek: jest mnóstwo wątków na ten temat. Plastry i tabletki to nie cukierki, nie można ich stosować bez uprzedniego skonsultowania się z lekarzem. Po drugie - nie obrażając tutaj, żadnych forumowiczek - nie wszystkie wiedzą jak taka antykoncepcja działa naprawdę. Uważają, że skoro u mnie działają (tabsy bądź tabletki) to znaczy ze u innych kobiet też się sprawdzą, analogicznie - jeśli któraś po takiej anty. wpadła czy miała kiepskie skutki uboczne nie oznacza to, że przydarzy się to każdej innej dziewczynie. Moim zdaniem nieco nie trafione są takie pytania. Nikt nie powie Ci czy lub jakie tabletki, albo plastry będą dla Ciebie dobre, bez jakiejkolwiek wiedzy na temat Twojego ogranizmu, popatrej odpowiednimi badaniami. Nikt oprócz specjalisty - oczywiście w miarę dobrego, bo można i trafić na tzw \"handlowców\" czego nikomu nie życzę... Ja używam plastrów, mnie odpowiadają - więc nie przejmuję się wątkami na temat wpadek przy plastrach itp. Ale jestem ostatnią osobą, na której opinii powinnaś się wzorować, bo mój organizm jest unikalny tak jak każdej z nas:) Pozdrawiam:)

Gość Ambrazura
Mam małe pytanie. Gdzieś usłyszałam, że po tabletkach może wystąpić problem z zajściem w ciążę i różne inne cuda przy dłuższym zażywaniu. Czytałam różne opinie i wypowiedzi na forum, kobiety skarżyły się, że odstawiły tabletki ileś tam miesięcy temu i nie mogą zajść w ciąże, inne zachodziły bez problemu. Myślicie, że to kwestia indywidualna każdej kobiety, czy może jest ziarnko prawdy w tej gadaninie o skutkach ubocznych?

Gość Malinnnka
Myslę, ze to indywidualna sprawa. Ale ogólnie jest coś w tym, ze po odstawieniu plastrów czy pigułek mogą być problemy z płodnoscią. Po odstawieniu hormonów organizm potrzebuje czasu, żeby wrócić do normy. U niektórych jest to miesiąc a u innych nawet pół roku.