Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kwas14

bół zęba

Polecane posty

wiecie co moze oznaczac ból zęba gdy z zewnatrz nie widac aby byla próchnica. boli tylko gdy delikatnie dotkne go drugim zębem albo jezykiem. nie dawno bolal mnie jeden zab ( 3 zeby dalej ) i tam jest prochnica ktora musze zaleczyc. czy to moze byc wywolane tamtym zebem ? czy moze dostalem przewiewu ? a moze cos w srodku sie dzieje ?

Gość idz do dentysty
bo bedzie coraz gorzej bolal:(

jestem uwówiony na piatek ale nie wiem czy wytzrymam jak go nie dotykam to nic nie boli

Ojj nie chcę Cię martwić, ale może czekać Cię kanałowe leczenie...brrr! współczuję! Możliwe, że to bolą Cię dziąsła a wydaje Ci się, że to ząb, też tak mialam i płukanie ziołami Septosan pomogło.

no tak ale jak dziasla dotykam to nic nie boli tylko ten zab? a to w dodatku jedynka i zwierzchu nie widac zadnych oznak próchnicy bo nie dwano bylem u stomatologa

najgorzej sie boje ze mi bedzie chcial usunac to bedzie dopiero lipa :(

hm, jak jedynka to gorzej,,, moze się psuje od drugiej strony..? gdzieś przy szyjce.. ? jak boli to coś jest nie tak....

ale co to moze byc skoro nie widac prochnicy cos w srodku sie dzieje czy od tamtego zeba?

na 100% nie ma oznak prochnicy z zewnatrz bylem nawet na kontroli 2 tyg temu i powiedzial ze tylko mam jeden do leczenia i tamten wlasnie mnie bolal przez kilka dni i nastepnego dnia przestal i ten zaczal bolec ale jak nic go nie dotykam to nic nie boli tak jak bym mial nerw cos naruszony czy co?

hm.., trudno powiedzieć, naprawdę, z bólem do dentysty mozna bez kolejki więc jak cię bardzo boli to dzwoń i sie zapisz na jutro..

nie chce do innego. juz sie zapisalem prywatnie do swojego dentysty tylko na nim polegam . mam nadzieje ze cos pomoze :(

no to własnie zadzwon do swojego, kurcze, facet, z jedynkami nie ma żartów chyba, co..? chcesz się pozbyc...???

wiem ale ja teraz jestemw akademiku i jak wroce na weekend do domu to pojde.

Gość kula ziemska
nie boj sie kanalowego leczenia, tylko spytaj, czy stomatolog robi to na jednej wizycie. dzis juz porzadny stom nie leczy zebow kanalowo przez 3 tygodnie tylko od razu. to sie pieknie znieczula, nic nie poczujesz.mialam takie 3 od razu. trwalo 2 godziny, ale od roku nie wiem, ze mam tam zeby, nic nie boli. tylko zle wyposarzone gabinety rozkladaja to na kilka wizyt i narazaja na bol, a to dlatego, ze ten sprzet duzo kosztuje a dentysta powinien ( albo musi) byc chirurgiem stom.zapytaj zanim usiadziesz na fotel.

Może to nie będzie pocieszeniem ale lepiej żebyś wiedizała. Maiałam tak kilka lat temu, nie dający sie do niczego porównać ból w zębie który z zewnątrz wyglądał na zdrowego, nie pomagały ibupromuy i te inne- wizyty na pogotowiu stomatologicznym w o 1 w nocy- pierwsza- antybiotyk, kanałowe czyszczenie miazgi- zatrucie miazgi, druga- wizyta o 5 nad ranem, masakryczny ból nie ustępuje - poprawka czyszczenia kanałowego, usunięcie trutki, zostawienie pustego zęba, ma przyunieść ulgę. No i ostatnia może o 10 rano. Rentgen- zapalenie i zmiany w hmmm. czymś co jest zaraz przy końcu korzenia (nie pamiętam fachowej nazwy, tkanka miękka) czyli tam gdzie nie można sie dostać bez...wyrwania zęba. Stomatolog- są dwa wyjścia- możemy rwać alnbo spróbować jeszcze podleczyć antybiotykiem, choć jest to wątpliwe aby pomogło- zmiany są ogromne. Zgadnijcie co wybrałam, po tych nastu godzinach chodzenia z bólu po ścianach?? :) Po wyrwaniu pokazałam nmi jaKĄŚ dziwną tkankową narośł na końcu korzenia zęba i mowi że nic by juz nie pomogło. Bół po wyrwaniu był ale to było przyjemne w porównaniu do tego co przedtem... POdsumowując- gnaj do stomatologa!!

ale on mnie ciagle nie boli tylko jak go dotykam a jak go nie dotykam to nrormlalnie jest tak bylo u CIebie?

Gość zxco
najlepiej isc do dentysty i nie zwlekac, polecam w tym temacie Galerie Uśmiechu

Gość pOooooMooooCyyy
Mam podobnie... od wczoraj boli mnie przy dotykaniu... ale tylko przy dotykaniu. Ból silny... kilka dni temu byłam u dentysty, miałam nawet robione zdjęcie tego zęba (górna 1) powiedział ,że są zdrowe :o Może to jakiś skutek uboczny rwania 8? :o którą też miałam kilka dni temu.