Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paaulina

długość sukni

Polecane posty

Gość paaulina

Witam! Dziewczyny, jaką macie długość sukni? Czy jej brzeg dotyka ziemi? (nie myślę oczywiście o trenie). Ostatnio w czasie przymiarki sukni sprzedaczyni w salonie stwierdziła, że suknia powinna mieć taką długość, żeby można było między jej brzeg a podłogę wsunąć dłoń. Wydaje mi się, że to trochę za krótka, ale ona twierdzi, że dłuższa przeszkadza w tańcu. Jak to jest u Was?

Gość monia1111111111111
tak dokladnie jest z dlugoscia sprzedawczyni ma racje ja tez tak mialam wydawalo mi sie ze jest za krotka ale jak sie w niej przeszlam to jest akurat i taka powinna byc kazda krawcowa Ci to powie tez mialam sukniue z trenem i tez suknia byla z przodu tak jakby krotsza ze mi bylo dobrze chdzic i tanczyc aczkolwiek i tak wydawalo mi sie potem ze jest za dluga nic sie ni martw panie w salonach wiedza jak to ma byc pozdrawiam i wszystkiego najlepszego

I ma racje! Poza tym jak sie chodzi ta suknia trochę \"siada\" Gdybym jeszcze raz wychodzila za mąz to mialabym suknie tak ok 3 cm krótszą :)) A tak potem podpinalam spod agrafkami :))

suknie nie może dotykać ziemi, ja miałam długą i bardzo szeroką no i stwierdzam ze była trochę za długa, bo sie strasznie umordowałam podczas tańca, ciągle mi ktoś deptał... wkurzałam sie strasznie. Efekt był piękny, ale co z tego jak mi ta pięknia suknia popsuła humor...

Gość paaulina
Dzięki dziewczynki, będę spokojniejsza. :)

Gość kicia1
Moja suknia też nie dotykala ziemi i rzeczywiście tak powinno być. Nie przeszkadzała w tańcu i nawet nikt mi jej nie nadepnął, suknia była mało zniszczona i nawet nie taka brudna:)

jak mierzyłam suknie , jednadotykała ziemi, ryszyłam naprzód i o mało nie upadłam bo nadepnełam na przód sukni. Musi być jakis luz oczywiście między krawędzią a podłogą.

JA mam suknię która ne sięga do ziemi też się zastanawiałam czy to tak ładnie ale tak podobno powienno być no i faktycznie kiedy ją przymierzałam to faktyczni bardzo dobrze mi się w niej chodziło wogóle taka wygodna:) noo i kupiłąm ją:)

Gość kooooi
a ja wpadam w panike, dzis przymierzylam suknie i mam wrazenie ze jest za krotka. Jest na kole w kształcie litery A, brzeg sukni jest 3 -5 cm od ziemi, ale po bokach mam wrazenie ze za bardzo odstaje. Co z tego jak dobrze mi sie bedzie tanczyc, ale wydaje mi sie ze glupio to wyglada. Kurcze moze ta kobitka w salonie mi ja schrzanila.

Gość koookoi
i co teraz mam zrobić?