Craz_y 0 Napisano Styczeń 23, 2007 przeciwko nowtworowi szyjki macicy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spokojnie to tylko awaria Napisano Styczeń 23, 2007 Sama nie wiem.Moja mama ma tego raka:O Nie wiem czy to genetyczne,ale ona nie robiła badań 20 lat!!!Ale kiedyś była szczepionka na raka piersi i kobiety chorowały.Poszperam w googlach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ola2000 Napisano Styczeń 23, 2007 ja za tydzien wybieram sie do lekarza i tez chce zebi mi doradzil w tej sprawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość meheret Napisano Styczeń 24, 2007 szczepionka jest z tego co wiem kosztuje 1500zł (3 dawki po 500zł) wiec po pierwsze drogo jak nie wiem a działa tylko na kilka odmian wirusa HPV nie wszystkie. Poza tym jest testowana dopiero od 5ciu lat dla mnie to stanowczo za krótko. Po pierwsze więc osobiście mnie nie stać poza tym żadna szczepionka nie jest obojętna dla organizmu i przy tak krótkim okresie badań bałabym sie jednak ryzyka. a lekarze oczywiście bedą mówić ze warto bo kasa przednia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach