Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anikam

która umie sie tak uczesac?

Polecane posty

przeciez to proste uczesanie..po porstu nie gladzisz wlosow przy gumce spince/tylko ja cofasz aby wlosy sie podniosly..mozesz je recznie tez troche wyciagnac.....

Gość anikam
może i tak, ale przeciez one opadną albo wcale sie nie beda trzymac :o

Gość podtapiruj je to
sie będą trzymały

Gość anikam
a może trzeba spinkę upiąc jakos specjalnie, żeby nie obciążac tego "czuba"?

włosy z tego czuba musisz natapirować - efekt \"bańki\" tylko...np. 2 warsty pod, a tę trzecią zostawiasz rozczesaną i zaczesujesz na te warsty natapirowane. Dodatkowo te natapirowane 2 np. warsty, spryskujesz lakierem, tę trzecią warstę - już nie, niech będzie gładka i wówczas ona przysłoni te wasty natapirowane. Ja często upinam włosy w kitkę - właśnie z efektem bańki do tego przydatny jest grzebień z metalowym szpikulcem którym ładnie możesz trochę włosy wyciągnąć :)

Gość anikam
dzieki!!! :) A powiedz jeszcze, czy masz cienkie, lekkie włosy czy grube i cieżkie? bo to tez ma duze znaczenie

włosy mam podobne do tej pani długie, ŚREDNIEJ grubości (na pewno nie są cienkie) używam odżywek do włosów suchych, przez co nie są sztywne, a tym samym, dobrze się układają :) powodzenia na początku ta bańka nie najlepiej mi wychodziła ale metodą prób i błędów, obecnie dla mnie to chwila :) (kiedyś poprosiłam fryzjerkę, aby dokładnie mi to pokazała, opis taki jak podałam) 🖐️

Gość moja fryzjerka umie
się tak uczesać.. ale problem :) tyle że na dłuższą metę takie szarpanie włosów może się skończyć mało przyjemnie.. bez znaczenia czy grube czy cienkie...

Gość anikam
dziękuje ci slicznie :) 🌻

Gość u mnie wystarczy
przed polozeniem sie spac zwiazac wlosy w ogonka, i rano efekt murowany;) mówię poważnie, wstaje tak co rano:) a na pewno zależy to od rodzaju włosa, ja bym nie musiala tapirowac.