Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seise26

Persona czyli jak skutecznie zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość seise26

Razem z mezem staramy sie o dziecko od ponad 6 miesiecy. 9 miesiecy temu odstawilam tabletki potem 3 miesiace przerwy i do dziela. Niestety to nie jest takie latwe. Stracilismy juz nadzieje, ze nam sie uda. Bylismy juz nawet w klinice leczenia nieplodosci, gdzie wmawiano mi ze mam syndrom PCO. Nie uwierzylam, poszlam do innych lekarzy i zaden z nich nie potwierdzil PCO w zamian zaproponowal stosowanie Persony. Slyszalam juz o tej metodzie, bo moja znajoma po 9 miesiecznych staraniach o dziecko, zaczela stosowac Persone i zaszla w pierwszym cyklu staran z persona. Wiec i ja kiedy tylko pojawi sie miesiaczka zacznam starac sie z Persona. Zobaczymy kiedy nam sie uda, mam nadzieje, ze juz wkrotce zobacze te oczekiwane 2 kreski. Pozdrawiam i zapraszam Ania

perosne znam ale nie uzywam... wiem, ze samoobserwacja jest moz ebardziej czasochłonna ale mniej wiecje na tym samym polega :) Życz epowodzenia...mam andzieje, ze bedzie w waszym przyapdku równei skuteczna jak u Waszych znajomych :)

Gość u mnie też
ciekawe ,zeby powiedzieć ,ze ktos ma PCO wystarczy zrobićusg dopochwowe jajników. To wsumie nie trzeba wmawiac lub nie wmawiac wystarczy zbadać. O Ile słyszałam to persona analizuje poziom róznych hormonów w moczu i dzieki temu mozna ustalić kiedy ma sie owulację(lub jej nie ma). tak samo ,może być metodą antykoncepcji jak planowania dziecka.

Gość u mnie też
acah i powodzenia,życze szczęścia i dzidzusia