Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dragonna

co polecacie do higieny po połogu?

Polecane posty

Gość dragonna

pytam, bo niedługo będzie mi to potrzebne. tylko nie polecajcie tantum rosa, bo to jest kiepskie

Gość cx vvvffff
a co to jest połóg?

Gość mi polecił aflovag
taki plyn aflovag, gotowy roztwór do podmywania.

Ja jestem w 3 tyg połogu :D i używam Laktacydu. O Tantum Rosa też uważałam, że kiepskie, ale jednak nie jest takie złe :) Miałam tylko 2 saszetki tego, rozpusciłam w dużym słoiku i po podmycu sie Laktacydem przykładałam zmoczoną tym roztworem chusteczkę w miejscu nacięcia krocza. Znieczulało, przez 10 minut mniej bolało. Laktacyd polecam jak najbardziej. Chociaż w szpitalu powiedzieli, żeby nie uzywać żadnych takich specyfików tylko mydło Biały Jeleń :O

ja w 2 dni po wyjsciu mogłam juz siadac stosowałam kali pomagali -nadmanganian potasu to w aptece bez recepty i z akazdym razem w toalecie namocznym płatkiem kosetycznym przemywałam -pomogło!!!kosztuje ok 6 zł tabletki sie rozpuszcza w szklance wody a chdzenie bez majtek pomaga tzw. wietrzenie:)

A to juz skopiowałam gdyby któraś z was wolała zioła. Higiena w czasie połogu W połogu bardzo ważną sprawą jest utrzymanie prawidłowej higieny ciała. W tej chwili na rynku pojawiło się dużo różnych środków, takich jak żele do higieny intymnej, preparaty na cellulit i rozstępy. Właściwości żeli do higieny w zależności od zastosowania wyciągu homeopatycznego: Przywrotnik - działa przeciwbakteryjnie, wspomaga leczenie stanów zapalnych i regenerację błon śluzowych, ułatwia zabliźnianie i gojenie sie ran. Nagietek lekarski - działa profilaktycznie, regenerująco, przeciwbakteryjnie. Rozmaryn i kasztanowiec - zapobiego świądowi, wspomaga leczenie hemoroidów, uszczelnia ścianki naczyń krwionośnych, przeciwdziała stanom zapalnym. Kora dębu - zapobiego odparzeniom, świądowi, wspomaga leczenie stanów zapalnych pochodzenia bakteryjnego i grzybiczego. Mydlnica lekarska - łagodnie oczyszcza kojąc podrażnione stanem zapalnym śluzówki i przyśpiesza regenerację. Tantum Rosa - zmniejsza intensywność bólu, świądu i pieczenia.

Gość dragonna
ja jakoś do tych mydeł nie mam zaułania. zreszta moj ginekolog mowil, ze mydlem w ogole sie nie mozna w tych okolicach myc

Czesc. jestem mama 5miesiecznej Anusi,. Ja po porodzie uzywalam Tantum Rosa i plynu do higieny intymnej z wyciagiem z kory debu. Bez problemu i bardzo szybko wszystko sie zagoiło.

Gość romek atomek
jestem lekarzem chirurgiem kazda rane najlepiej jest przemywac zwyklym mydlem i letnia acz dosc ciepla woda nie bojcie sie mydla dziewczyny

Gość mi polecił aflovag
zgadza się, naturalne składniki są ok. różne rzeczy próbowałam, i tantum i mydło. cały czas mialam pieczenie. dopiero ten aflovag mi pomógł. lekarz powiedzieł, że dlatego, że to gotowy preparat nie mieszany z wodą. a wiadomo jaka woda teraz jest!

Gość przyjaciółka ze szkolnej ławki
szare mydło, bardzo często myć, suszyć suszarką, kilka, nawet kilkanaście razy dziennie czynnośc powtarzać. Goi sie jak na psie.

Gość mi polecił aflovag
suszaką? dziewczyno skad to wytrzasnęłaś?

Gość potwierdzam ze suszenie
suszarka pomaga

Gość doradzam
tantum rosa

zgadzam sie do tej suszarki rowniez mi to pomoglo:) mimo ze brzmi jak z kosmosu:) plus szare mydlo i chodzenie bez majtek:)

Gość mi polecił aflovag
to są chyba jakieś sredniowieczno sposoby. ciekawe co na to lekarz

aha i warto zaopatrzyc sie tez w takie nadmuchiwane kolo ratunkowe dla dzieci przy rozcieci krocza trudno siadac a na takim kole to sie siedzi ze hohohoho:) i karmic o wiele latwiej i na tv popatrzec i wogole:)

Po każdym porodzie stosowałam szare mydło, przez pierwsze tygodnie, goiło się rewelacyjnie. Potem jeszcze płyn do higieny intymnej Ziaja z szałwią lekarską (jest polecany właśnie min. w czasie połogu) na zmianę z szarym mydłem. Życzę udanego rozwiązania!

No i oczywiście jak pisały niektóre dziewczyny częste wietrzenie.

Gość kumulus
RIVANOL do przemywnia krocza...dezynfekujr i pomaga w gojeniu.

ja uzywałam femina TAKIE MYDŁO DO HIGIENY INTYMNEJ, poza tym krosze okładałam szałwią. Aha i miałam jeszcze masc odkazajaca revel-bardzo dobra.

ja bede podobnie jak po pierwszym porodzie uzywac mydla z Ph 5,5 i letnia woda sie podmywac...ok mialam tylko 3 szwy (same bez nacinania) i po tygodniu bylo juz super!!! a osuszalam delikatmie przykladajac papier toaletowy.........pomoglo...... lekarze twierdza ze najlepsze jest mydlo ale to co ma Ph 5,5 !!najlepsze mydlo w plynie..........

Gość chlup
upup

Najlepsze i sprawdzone jest zwykłe szare mydło. Ja bardzo polecam. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.