Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***jedna_mamuśka ***

jak nauczyć dziecko spać w swoim pokoju ???

Polecane posty

mam takie pytanko do mam, które juz sobie z tym poradziły. Synek za 2 miesiące skończy 2 latka i narazie śpi w swoim łóżeczku w naszej sypialni. Za 4 miesiące będzie miał rodzeństwo, więc będzie musiał odstąpić swoje łóżeczko młodszemu dziecku a sam przenieść się do swojego pokoju. Zastanawiam się tylko, jak to "bezboleśnie" zrobić. Może ktoś ma wypróbowany sposób ????? Z góry dziękuję za rady :) :) :)

Myśle, że najlepiej pójśc z im do sklepu i pomóc wybrac nowe łóżko dla \"takiego dorosłego faceta\" i przez kilka dni pomagac mu zasyppisc w nowym miejscu :) u nie pomogło, tylko ze my zmienialiśmy mieszkanie i Piotruś dostał własny pokój, pomógł go nam urządzic i sam chcail w nim spac!

Gość kurczę strasznie późno
uczysz dziecko spać w swoim pokoju. Ja mojego synka nauczyłam zupełnie bezboleśnie, ale miał 7 tygodni. Nie zrobiło mu zupełnie żadnej różnicy, to że nie śpi już z nami. Teraz ma roczek i uwielbia swój pokój, nigdy nie było zadnych problemów z zasypianiem.Z takim dużym dzieckiem to może być problem. Mojej bratowej córeczka ma 3 latka i jeszcze śpi w sypialni rodziców. Mimo, że sama wybierała sobie wszystkie mebelki i dekoracje do swojego pokoiku to i tak w nocy nie chce tam spać. Nie mieści się w łóżeczku i spi z nimi w łóżku!!! Uważam, że to niedopuszczalne. I gdzie jest wtedy życie intymne rodziców?

Gość ogladaj supernianie

... wiem, że może rzeczywiście trochę późno zabieram się za naukę samodzielnego spania w swoim pokoju, ale do tej pory było mi po prostu wygodnie kiedy on spał blisko - mogłam przykryć go w nocy kiedy się rozkrył, nie musiałam daleko chodzić kiedy marudził ..... ... teraz za to lenistwo trzeba płacić :( niestety ... poza tym jak synek był mniejszy, chyba nie mogłabym spać spokojnie, wiedząc że on jest w drugim pokoju i może coś się z nim dzieje. Zawsze był blisko, mogłam w nocy otworzyć oczy i już widziałam czy wszystko z nim OK.

aha i jeszcze jedno pytanko: czy dla 2-latka warto zainstalowac w pokoju elektroniczną nianię kiedy zacznie spać sam, czy jest juz na to za duży ???

Gość moj synek ma
19 miesiecy i tez spi z nami w sypialni:) w swoim lozeczku a czasem przechodzi do nas. narazie rodzenstwa nie bedzie mial problem jest inny mamy tylko dwa pokoj sypialnie i goscinny :( za jakis czas bedziey sie przeprowadzac do domu gdzie bak bedzie mial swoj poko ale troche to potrwa boje sie tylko tegoze bedzie trudniej go od delegowac do swojego pokoju:(

Gość moj synek ma
mysle ze warto jakby nie bylo dwulatek tez sie budzi czasemw nocy :( warto slyszec co tam sie dzieje:)

dziękuję za wypowiedzi 🌼 ... moze ktoś jeszcze się wypowie i coś doradzi ? :) :)