Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalenaS

trądzik posterydowy

Polecane posty

Gość magdalenaS

Witam mam pytanie. Ze względu na to ze choruje na rzadkie schorzenie wątroby muszę brać sterydy :( czego konsekwencja jest to ze dostalam (juz po 2 tyg.!!!) strasznego trądziku. Moje pytanie jest takie czy ktos mial moze ten sam problem i znalazl jakas skuteczna metode walki z tym paskudztwem?? Z gory dzieki i pozdrawiam

Ojej, biedactwo :( ja się lecze już czwarty rok, w chwili obecnej biore hormony (Cilest) Radze Ci abyś wybrała się do dermatologa, koniecznie !!! :) Pozdrawiam, trzymaj się ciepło ;)

Gość Evisa
Ja brałam sterydy niewiele ponad miesiąc i tez mnie dopadlo. Starałam sie bardzej niz nirmalnie dbac o cere tzn. rano i wieczorem oczyszcac specjalnymi żelami do tego, uzywałam kremu który zapobiega i pomaga pozbyc sie wągrów. No i smarowalam twarz mascią Benzacne i to nie tylko w na krostkach ale większe częsci twarzy. Bez tego wszystkiego byłoby chyba kiepsko. A w ogole to najbardziej mi sie poprawiło jak juz moglam odstawic te całe sterydy............ Ja jeszce prawie nie soliłam co chyba nie ma wpływu na cere ale przynajmniej sie nie przytyje. Głowa do góry. Kiedys skonczysz brac te leki i wszystko będzie ok:)

Gość magdalena S
Dzieki za słowa otuchy :) ale problem jest taki ze ja byłam juz u dermatologA I ONA PRZEPISALA mi masci, samruje:benzacne i devercinem i one mi nie pomagają! Najgorszy jest jednak ten tradzik na dekolcie!! Musze caly czas golfy nosic( dobrze ze jest zimno :/) A sterydow z tego co wiem tak szybko nie odstawie :( u mnie to sie moze ciagnac latami... :( jestem zalamana ...

Gość awfcazsf
Benzacne na tradzik psoterydow :OOOOOOOOO matkooo.... przecież to istny wysuszacz !!!! nie smaruj się tym i zmieńl epiej lekarza !!! ja sama leczę sie na trądzik posterydowy i wiem co to znaczxy, wiem jak bardzo jest sucha ipodrazniona ta skóra... a ona ci na to chce dać benzacne :O:O

Gość awfcazsf
aha, nie zauważyłam, że to już prawie 2 lata temu. no cóż, to może to będzie na przyszłość dla kogos.