Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze sie wtrace

karmie piersia i chciałabym przejsc

Polecane posty

Gość ze sie wtrace

na karmienie mieszanka-jednak moje dziecko ani nie uznaje butli ani nie podchodzi mu smak sztucznego mleka jak jest alternatywa?podawac mleko łyzeczka? a moze w jakiejs innej postaci? picie mleka przez dziecko wskazane non stop?

Spróbuj połączyć mieszankę z własnym pokarmem i stopniowo zmniejszac ilość pokarmu w butelce. Inny sposób to przegłodzić dziecko, mało prawdopodobne żeby dobrowolnie skazało się na smierć głodową bo mu mieszanka nie smakuje. Moja znajoma musiała wprowadzić butelkę i przyczyna problemów (mała nie chciała mieszanki) okazała się zbyt duża dziurka w smoczku. Dziecko się dławiło i nie chciało ssać. Znajoma dała nowy smoczek z mniejszą dziurą i jednocześnie zmieniła pozycję podczas karmienia, podawała butelkę podczas gdy dziecku leżało w zagłębieniu jej ramienia na boczku. Prawdopodobnie małej bardziej kojarzyło się to z cycem niż karmienie z góry ;)

Moja corcia nie chce jesc z butelki ani sztucznego ani mojego odciagnietego mleka. Zmienialam rozmiar dziurki - to samo. Kupilam inne butelki (kształty) - to samo :( Nie wiem juz co robic :(

Gość naturalna..