Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam-bo-nie-wiem

krwawienie z odstawienia, a ciąża.

Polecane posty

Gość pytam-bo-nie-wiem

tak się zastanawiam, czy krawienie z odstawienia w czasie 7 dniowej przerwy w braniu pigułek jest (podobnie jak miesiączka) sygnałem o nie zajściu w ciążę, czy to krwawienie występuje tylko w związku ze zmniejszeniem się poziomu hormonów? Konkretnie chodzi mi o to, czy jeśli krawienie wystąpi to jest to równoważne, że można odetchnąć z ulgą :)

Gość a ja to wiem więc piszę
tak, można spać spokojnie!!!

Gość zapytałam-i-już-wiem
dziękuję :)

wkurza mnie pieprzenie że mozna miec do 3 miesiecy okres w ciązy a po pigulkach okres jest sztuczny wiec takze moze byc jak sie zajdzie. guzik prawda. wszyscy tak chrzanią ale fakt faktem że jesli \"okres\" wystapi to bedzie w postaci plamienia bo normalnego obfitego okresu (np. takiego jak moj) dzieciak by nie przeżyl ! i nie wazne czy okres jest prawdziwy czy sztuczny- nie ma wcale albo plamenie.

dlatego właśnie układam sobie fakty. Mimo tego, że biorę pigułki ponad rok to i tak ciągle w moim umyśle siedzi ten mały ułamek kobiet, które "wpadają" mimo zabezpieczenia. Dlatego wolę mieć 100% pewności czy plamienie, której występuje jest taką samą "wyrocznią" jak zwykła miesiączka :)

Gość Dziunia19
Ja biore prawie rok i ciagle mam schizy,zejestem w ciazy.Z nerwow mdli mnie i jeszcze bardziej sie denerwoje,ze wpadlismy,bo jest mi nie dobrze. NIe zapominam ich brac,okres mialam obfiny nawet,a i tak chodze ze stresowana.

z tego co wiem, to pigulki utrzymuja nas w stanie permanentnej ciazy bo zawieraja progesteron. jak sie odstawi tabsy to po ok. 3-4 dniach jego poziom drastycznie spada i nastepuje krwawienie. a jesli jest sie w ciazy to poziom progesteronu nie spada i nie ma krwawienia. ani nawet plamienia.

:) cóż... kobiety są z natury podejrzliwe, ciekawskie i nieufne. Ta ostatnia cecha ma tu pole do popisu :)

Gość myl41
Kochana Moniak! Ja będąc trzykrotnie w ciąży miałam prawie normalny okres w pierwszym mies. A ostatnia ciąża to miałam krwotoki że na sedesie siedziałam a ze mnie się lało. Dziecko zdrowe i ma 2 lata. Lekarz w szpitalu powiedział że już jestem stara i mam za mało hormonów dał tabletki i krwawienia ustały

Gość lpz22
to tak biore tableki 3msc jestem przed 4 opakowaniem, nie zabezpieczamy sie z partnerem w inny sposob, i nie pokoi mnie to ze zawsze okres trwa 6-7 dni a dzis jest 4dzien i zadnej kropli nic. kochalam sie z chlopakiem w pierwszy dzien okresu z odstawienia i skonczyl we mnie w sumie zawsze konczyl we mnie ale ten 4dniowy okres mnie troszke niepokoi czy to mozliwe ze jestem w ciazy??

Gość gość
Dziewczyny biore Yasmin skonczylam 2 opakowanie czy jeśli w 7-dniowej przerwie dostała obfite krwawienie trwające prawie 7 dni mogę wykluczyć ciąże - stosunki były przerywane z finałem w gumce. 8 dnia wzięłam kolejna tabletkę z 3 blistra tylko zmieniłam godziny brania z 9 rano na 20. i mam plamienia po miesiączce. acha i kiedy najwcześniej mogę zrobić test beta z krwi -ten stosunek przerywany był dzień przed okresem, później dostałam mega obfity

Gość kasiadiks
Witam. Moja sytuacja przedstawia się następująco. Od stycznia br. przyjmuję regularnie tabletki antykoncepcyjne Kontracept. Ostatni stosunek był 22 sierpnia. W sierpniu również ze względu na pracę (chłodnia) przeziębiłam sobie chyba pęcherz, a także nabawiłam się zapalenia pochwy. W związku z częstym oddawaniem moczu wkręciłam sobie ciążę. Test zrobiłam 25 sierpnia gdyż obawiałam się poprzedniego miesiąca- wyszedł negatywny. Z niecierpliwością czekałam na krwawienie z odstawienia. Pojawiło się jak zawsze 3 dnia jednak było trochę bardziej skąpe niż zwykle- 2 dni normalnego krwawienia, a 3 i 4 było tylko drobne plamienie, na które wystarczała wkładka. Nie wiem czy to kwestia tego, że spadło mi kilka kg w tym miesiącu. Ostatnimi czasy również mam dziwną kluchę w gardle, wiem, że to może być również objaw ciąży, chociaż możliwe, że po prostu mam nerwicę. Tabletki brałam regularnie, zdarzały się jedynie 2h opóźnienia. Czy mimo krwawienia, choć trochę bardziej skąpego powinnam ze względu na tą kluchę w gardle zrobić kolejny test w tym miesiącu? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
Klucha w gardle objawem ciąży? :classic_cool: Proponuję wizytę u psychiatry lub abstynencję seksualną.