Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lika1234

tampony

Polecane posty

Gość lika1234

wytlumaczcie mi dlaczego mnie tak boli jak wkladam tampon i go mam w srodku? dzis pierwszy raz zaczelam go uzywac ,ale po wyciągnieciu po kilku godzinach meczarniu , juz nie moglam drugiego wlozyc ;/ tak boli ;/ czy to normalne?

Gość inka22..
bo o tym myslisz. Po prostu jeszcze nie pora na to. spróbuj za jakis czas i będzie lepiej. Pamiętam jak pierwszy raz chciałam założyć tampon i nie dałam rady bolało i czółam się tak jakoś psychicznie okropnie. spróbowałam znowu chyba na następny dzień i było już lepiej, przy kolejnej miesiączce już bez zadnego problemu. Aj i na sam początek polecam najmniejsze i z aplikatorem.

Gość lika1234
dziekuje za odpowiedz...a mozesz mi wytlumaczyc co to jest ten aplikator?? jak to wyglada i wogole??

Gość kyszykyszy
ja kiedys tak sie zablokowalam psychicznie (juz po ktoryms uzyciu tmponow) ze prawie zemdlalam, nie wiem czy to ze stresu :) wiec.. uspokoj sie, nie mysl o tym i moze sprobuj wlozyc tampon glebiej? wtedy nie ebdziesz go wcale czuc...

Gość inka22..
takie 2 rureczki jedna w drugiej. W grubszej od góry jest tmpon a od dołu wchodzi ta cieńsza. trzymasz za nasade tej grubszej i wsuwasz powoli aż palcami dotkniesz wejścia pochwy po czym palcem wskazującym naciskasz ta cieńsz która wysówa już w środku sam tampon. Dla mnie wtedy to było o tyle lepsze ze zakładanie tamponu bez aplikatora mnie troche bolało bo jest możnaby powiedzieć szorstki. a aplikator jest gładki i śliski więc uczucie przy wkładaniu nie jest aż tak nieprzyjemne.

Gość inka22..
no i przy aplikatorze wiesz ze tampon powinien być na odpowiedniej głębokości, nie musisz sie tak bardzo starać zeby go dopchnąć głebiej.

Gość poza tym
mając tampon w środku bardziej odczuwasz skurcze macicy przy złuszczaniu sluzówki i boli trochę bardziej..

Gość inka..
Ja pamietam ze pierwszą miesiaczkę jak zaczełam stosować i początek drugiej czułam straszny dyskomfort. Ale to była kwestia ze wiedziałam ze mam to w sonbie myślałam o tym przez to bolało uwierało itp. Tampon przezskadza dopuki o nim myślisz jak w końcu sie człowiek przyzwyczai to przestaje go czuć.