Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasa

Yasmin czy inne? które wybrac

Polecane posty

Gość Nasa

Witam, prawde powiedziawszy nie jestem kobietą, tylko facetem, ale pisze do was ponieważ mam problem. Wiec chodzi o moją dziewczyne. Dla mnie najważniejsze jest jej zdrowie i samopoczucie, była u ginekologa i wybral dla niej yasmin. Jednak ona czyta to forum i ciągle mnie męczy, czy napewno te tabletki, a nie inne, pisze mi że wszystkie kobiety narzekają że tyją i bolą piersi i mają słabe samopoczucie. Napiszcie mi cos o tym. A jeżeli sądzicie że jej obawy są sensowne, prosze podajcie nazwy innych tabletek antykoncepcyjnych i napiszcie dlaczego ma zmienić. Pieniądze nie grają roli jezeli chodzi o zdrowie. Dlatego piszcie o najlepszych Dziękuje wszystkim panią które odpowiedziały na moje zapytanie.

Gość meheret
akurat jak chodzi o pieniadze to tabletki Yasmin sa jednymi z droższych. Poza tym gestegeny w nich zawarte (tzw progesteron IV generacji) ma mieć taki wpływ że nie zatrzymuje wody w organizmie i tu 1. mniejsze ryzyko przytycia/ 2. większe ryzyko zakrzepicy. Mi jako pierwsze tabletki także przepisano yasmin(jak troche poczytałam to mnie zdziwiło ze jako pierwsze tabletki przepisał mi yasmin a nie logest lub cilest albo jakiekolwiek inne które mają mniej hormonów). Miałam po nich przez pierwsze opakowanie krwawienia aż do 18 tabletki, poza tym bóle i zawroty głowy i mocne bóle łydek. po drugim opakowaniu (niby miało mi przejść po kilu opakowaniach) poprosiłam o zmiane tabletek przez co musiałam też zmienić lekarza;/ (mimo efektów ubocznych nie był chętny do wypisania innych).Ja biore logest, nie przytyłam ani po yasmin ani po tych. Nie wiadomo które bedą najlepsze dla twojej dziewczyny, yasmin może odpowiadać jej organizmowi, nigdy nic nie wiadomo. puki nie sprawdzi jak na nią działaja to się nie dowie:)

Gość marta2007
Hej! Ja biore Yasmin od 1,5 roku. Nie narzekam na niego... Przez 4pierwsze tabletki sztywniala mi reka ale przeszlo i nic sie juz nie dzialo. dodam ze to sa moje pierwsze tabletki. Nie przytylam, piersi mnie nie bola itp itd. Takze nie ma sposobu aby wybrac te najlepsze.... Trzeba sprobowac. A w razie zlych skutkow zmienic i po problemie!! Dodam ze ja po nich schudlam 3 kg. Pozdrawiam

ja od okolo roku biore yasmin, czuje sie dobrze po nich, nie tyje to już mój plus(po mercilonie tyłam)ale za to są wysokie ceny od 30 do 45 zalezy od apteki.Jedynym moim minusem sa bóle głowy ale te miałam jeszcze zanim zaczelam stosować jakiekolwiek anty. No i spokój. Bo kiedys na początku też zaczytywalam się na forum i dostawałam schizy. Mąż też się cieszy bo spokojnie szczytować we mnie a nie w strachu. pozdrawiam

skoro zapisal jej yasmin to niech go bierze..dzialanie maja to samo. zarowno po Yasmin Twoja dzeiwczyna moze cuc sie zle jak i po Cilescie, czy kazdych innych. niektore dziewczyny na tym forum zastanawiaja sie kiedy maja dni plodne podczas brania tabsow takze na Twoim miejscu zamiast czytac forum poszlabym do apteki po yasmin:) pozdrawiam