Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszonaaa

szyjka macicy w 24 tc

Polecane posty

Gość przestraszonaaa

jestem w 24 tc, ostatnio trafilam do szpitala z bezbolesnymi skurczami, twardnieniem macicy.. szyjka skrocila sie do 2 cm.. jestem przerazona... teraz jestem w domu i caly czas leze:( boje sie bardzo.. tym bardziej ze kilkanascie razy dziennie napina mi sie brzuch.. jakiej dlugosci szyjki macie Wy dziewczyny?

Dziwię się że w ogóle w takim stanie puścili Cię do domu. Kup sobie w aptece Aspargin bez recepty i bierz 2 x dziennie.Ni powinnaś się bać bo jest to tylko potas + magnes i przeciwdziałają skurczom.Możesz też kupić sobie Scopolan (ziołowy) i zażywać też 2 x dziennie przynajmniej przez dwa tygodnie.

Gość przestraszonaaa
sylwka to az tak zle??? :( kurde boje sie bardzo... biore nospe forte 3 X luteine i magnez... zadna nie wie jaka miala szyjke w 6 mc???

Zacytuję samą siebie: \"U mnie pierwsze skurcze pojawiły się w 22 tygodniu. Od 24 już leżałam, aż do 37 tygodnia. Oczywiście skracała się szyjka, pomimo fenoterolu, no-spy, magnezu i leżenia. Nie mogłam wstawać, tylko do ubikacji i umyć się. Oczywiście po drodze był szpital. Na koniec dzidziuś zrobił psikusa i nie chciał się urodzić W dniu terminu położyli mnie na porodówkę i wywołali poród. Moja szyjka miała 1 cm długości i lekko się rozwierała w 28 tygodniu\"