Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka

Co sądzicie o wózkach Quinny?

Polecane posty

Gość primaverka

Zalezy mi na stabilnym, wygodnym wózku. Czy Quinny jest wlasnie taki?

Gość primaverka
Mi bardzo podoba sie Speedi ale nie wiem jak on sie sprawdza na nierownym podlozu... Czy posiada amortyzatory i jest stabilny?

Gość primaverka
luckylady, masz gleboki i spacerowke? ...bo ja wlasnie szukam wielofunkcyjnego.

ja mam speedy i mam mieszane uczucia w miare jak młody rosnie.hmm..lekki jest fakt,składa sie super,prowadzi rewelacyjnie tylko tak-gondola jest w srodku zwęzana profilowana i moje dziecie mając teraz 6500 i 64cm w kombinezonie i kocyku jescze sie miesci ale juz chyba niedługo i w miare jak rosnie to stabilnosc na wertepach kuleje ale na polbruku jest extra;-))) super sprawa to folia do gondli ochronna,martwi mnie natomiast spacerówka bo zaleca sie ją dla dzieci od 1roku ,nie ma regulacji oparcia ani pałąka,jest chyba bardziej na biegania(tj w stanach 3kołowce polecaja do joggingu) i siedzisko jest pod katem,niewiem jak wsadze synka w nia za jakis czas a podejzewam ze juz niedługo mi wyrosnie z gondoli,pewnie tzreba bedzie zainwestowac w sacerówke innej firmy...

Gość primaverka
maly mis, tzn wogole nie ma regulacji siedziska???

Najpierw kupiłam wielki głęboki czterokołowy wózek za 600, z funkcją spacerówki i byłoby wszystko ok, ale później podpatrzyłam, że wiara jeździ z fotelikami samochodowymi wpiętymi w sprytną ramę jak quinny buzz i dużo łatwiej taki wózek wrzucić do bagażnika, więc kupiłam spacerówkę tylko dla ramy, a jakiś czas temu przeniosłam się z kubełka na moduł spacerówkowy. Jest git i podoba mi się jego wygląd, chociaż jak już pisałam, stabilny nie jest.

lucky fotelik wyglada swietnie ale długo nie posłuży;-))) a spacerówka jest fajna ale dla wiekszego jzu smyka,najlepiej gdyby sam juz pewnie siedzial a tak wogole to chodził;-))) buzz ma regulacje oparca i pałąk w tym jego przewaga nad speedy,ten ma tylko niewielkie ustawienie kąta siedziska i pasy zdecydowanie nie polecam dla msmus ktore zaskoczy zima i wiek dzidzi 5-6mcy

Słuchajcie małegomisia, wie co mówi :-) Kubełek maxi cosi jak kubełek musiał być (jako fotelik samochodowy) i był bardzo wygodny do wklikania w ramę. Wystarcza do ok. 8-9 kg. Pewnie niedługo trzeba będzie kupić nowy fotelik samochodowy, a tego już się nie wklika w ramę Buzz. Pozostanie spacerówka, masz rację, że na zimowe spacery najlepsza nie jest, ale najczęściej używam jej na krótkie spacery w cywilizowanych miejscach i do sklepów.

Gość mama Lenki
Witam!!! Ja właśnie rozstałam się z speedi sx. Ale już mi go brak :( Co prawda nie ma wózka idealnego wózka i ten model Quinny też nie był bez wad ale ogólnie byłam z niego bardzo zadowolona. Faktycznie gondolka jest bardzo mała dlatego idealnie nadaje się dla dzieci urodzonych zimą (takie maluszki ciepło ubrane i dobrze przykryte napewno mają wygodnie) z czasem jak dziecko rośnie robi się coraz cieplej - odzieży coraz mniej :) więc spokojnie maluch mieści się w gondolce dość długo. Ale niewątpliwie ta gondolka nie nadaje się dla dzieci z miesiąców letnich. Co do spacerówki to największą jej wadą wg mnie był brak pałąka i przykrycia na nóżki (o ile z brakiem pałąka dość szybko się pogodziłam to brak przykrycia bardzo mi przeszkadzał). Oparcie w spacerówce regulowane jest paskami, a siedzisko ustawione jest pod kątem (nie ma możliwości rozłożenia na płasko, ani też ustawienia siedzenia zupełnie do pionu ale mimo wszystko dziecko może spokojnie, wygodnie pospać). Wózek jest lekki i prowadzi się świetnie nawet na śniegu, a spacerki polnymi drogami też są przyjemne - sprawdziłam :) Ogólnie radziłabym ten wózek dla rodziców, którym pociecha urodzi się w miesiącach zimowych ale myślę, że tym wózeczkiem można pojeździć 1,5, max 2 lata a potem można sprzedać z niewielką stratą i kupić dobrą "parasolkę".

mamo lenki a kiedy przesadziłas dzieciatko do spacerówki?ja sie martwie ze bede musiała to zrobic jak jescze nie bedzie zupełnie ciepło i młody do konca stabilnie jescze ni bedzie siedział,juz mi kurcze zaczyna jęczec ze ciasno(chyba;-))) )a zima dopiero sie zaczeła..

Gość primaverka
a co sadzicie o waskim podnozku? czy rzeczywiscie przeszkadza?

Gość primaverka
moje malensto urodzi sie na przelomie marca/kwietnia wiec w gondolce pojezdzilby przez caly okres letni ...a pozniej jakby zaczal siedziec to siup do spacerowki ...mysle ze byloby ok :)

Gość buzz jest super

Gość mama Lenki
Urwałam się na spory odstęp czasu. Było do mnie pytanie. Moja Lenka urodziła się pod koniec listopada, speedi kupiłam pod koniec stycznia w gondolce jeździła do połowy czerwca prawie do siódmego miesiąca (długo nie siadała, więc max. wykorzystałam gondolkę). Małymisiu nie martw się, że nie będzie stabilnie siedział, to siedzisko jest tak ustawione(odchylone do tyłu), że nawet pozycja zupełnie siedząca nie nadwyręża malutkiego kręgosłupka. Nie martw się dzidziusiowi napewno będzie wygodnie. Zresztą można na maxa opuścić oparcie - dziecko będzie bardziej osłonięte od wiatru, innym problemem jest to czy nie będzie zimno (brak tego nieszczęsnego okrycia na nóżki) ale można dokupić śpiworek (ten specjalny do quinny jest drogi ale na allegro można kupić taki uniwersalny i do wózka i dla starszego dziecka do sanek a gama kolorów jest bardzo duża - napewno jakiś się dopasuje). Wózeczek jest super pod warunkiem, że jego mały właściciel to dziecko zimy :)

Gość koobi
Rodze w marcu i kuplam speedi.Mały bedzie w gondolce do wrzesnia mniej wiecej.Oparcie jest jak najbardziej regulowane --- nie ma pozycji na płask, ale w sumie po co -- pozycja najnizsza wystarczająca do spania. Mam zamiar dokupic uzywany (bo noey faktycznie drogi) oryginalny spiworek, bo podobno jest super.

Do wlascicielek wozka quinny. Jak napompowalyscie kola? Kupila wozek, a tu kapcie nie kola, a pompka do roweru sie nie nadaje :(

Jeszcze nie pompowałam,ale do wózka dołączona jest oryginalna pompka.

No wlasnie ja tez byla przekonana, ze do wozka jest dolaczona oryginalna pompka, nawet chyba widzialam taka w sklepie, gdzie kupowala wozek, ale nie znalazlam jej w dodatkach (typu adaptery) do wozka :(

Szkoda. Ja kupiłam na calineczka.pl i dostałam jeszcze folię przeciwdeszczową i kocyk polarowy.Poszukaj na Allegro, moze będęą mieli.W ostateczności pójdz na stacje benzynową, moze znajdą jakąs odpowiednią przejsciówke i napompują. Albo u wulkanizatora gdzies?

Koobi, jestem gapa :O Znalazlam ta mala pompke. Faktycznie u mnie tez byla, tylko nie razem z reszta akcesoriow. Ale teraz mam klopot z napompowaniem. Jak odkrecam pompke, to cale powietrze ucieka zanim zdaze zalozyc zakretke na wentyl :( Czy ktos wie, co ja robie zle???

Gość inese2
Najlepszy jest Quinny BUZZ- waży tylko 12 kg i ma niewielkie wymiary po złożeniu 80x20x60cm

Gość justaaaaaaaaaaaa
jesli zalezy ci na lekkiej, bardzo zwrotnej spacerowce w miare duzej to polecam jane nomad , tylko ze chyba tobie bardziej zalezy na 3 kolowych co nie?? a i oparcie opuszcza sie prawie do samego konca

Justa---a moglabys podac wymiary wnetrza gondoli---dlugosc i szerokosc?

..i podoba Ci sie tapicerka? Bo na zdjeciu wygląda jak taki sliski material, z ktorego kiedys dresy robiono...Jak jest?

..i podoba Ci sie tapicerka? Bo na zdjeciu wygląda jak taki sliski material, z ktorego kiedys dresy robiono...Jak jest?

Gość justaaaaaaaaaaaa
ja zawsze myslalam ze ta gondola jest duza a boje sie ze moj synek sie niedlugo do niej nie zmiesci ma teraz 3 miesiace i za duzo miejsca mu nie zostalo wymiary materacyka wewnątrz gondoli to 72x30 a gondola ma ok 85x40