Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skóra krokodyla

skóra krokodyla lub aligatora

Polecane posty

Gość skóra krokodyla

Mam buciki ze skóry krokodyla ale szukam do nich torebki. Niestety mieszkam w małym miescie wiec pewnie bede ja musiala kupic przez neta. Moze nzacie jakies fajne stronki z torbami.

Gość a czy to skóra z
prawdziwego krokodyla ? czy tylko imitacja ?

Gość mam nadzieje ze nie
biedne zwierzaki:O

Gość H-e-h-e
biedne zwierzaki ??????????- te zwierzaki moim zdaniem najlepiej nadaja sie na torebki lub buty.

Gość H-e-h-e
P.S. Na ebay.com na pewno cos znajdziesz tylko sprawdz w urzedzie celnym czy nie bedzie klopotu...

Gość MRNEMO
sluchaj w USA - na Florydzie i w Australii są FERMY hodowlane wlasnie aligatorow (USA) i krokodyli (australia) ! (tak jak u nas hoduje się krowy czy owce) W dzisiejszych czasach skóry z zagrożonych gatunków to używa się tylko w krajach trzeciego świata! Natomiast jesli zwierze jest specjalnie hodowane dla skóry i środowisko na tym nie cierpi jest to bardziej "ekologiczne" niż używanie materiałów sztucznych (przy ktorych produkcji jest cala masa chemii, trującego dymy, CO2, itd). To tak jak w polskich warunkach glupotą jest zabić Krowę - zrobić z niej hamburgery a skóre i resztę wyrzucić... Jesli zabija się zwierzaka to trzeba wykorzystać je calkowicie (mięso zjeść, ze skóry zrobić odzież, a z kości np. żelatynę!) zupelnie innym aspektem jest humanitarny uboj zwierząt hodowlanych!

Gość cośtamcośtam
W tej chwili produkuje się skóry z imitacją krokodyla czy aligatora...bo ta oryginalna jest przecież dosyć droga...i ta świadomość że nosi się buty z prawdziwego aligatora hmm...raczej nie dla mnie:)

Gość jesli jest to aligator z fermy
hodowlanej (i ma odpowiednie potwierdzenie na to np. certyfikat, itp) to nie widze problemu... Choc w "polskiej rzeczywistosci" to rzeczywiscie dosc EGZOTYCZNe ! (tak jak np. jedzenie strusiego mięsa)!

Gość a czy to skóra z
nie wiem czy mozna porownac bo wolowine spozywasz a skora jest w zasadzie produktem ubocznym a miesa z aligatora nie! nie twierdze ze sztuczne skory sa lepsze (bo wbrew nazwie wcale ekologiczne nie sa) ale mozna kupic skory np swinskiej, ale tylko wytlaczanej i 'przerabianej' na aligatora a propos ferm i ich ekologii i humanitaryzmu....poogladaj sobie kiedys zdjecia z ferm np norek itp:O

Gość MRNEMO
Widze ze przedmowczyni oglada bardzo malo filmow przyrodzniczo-podrozniczych ;)))) Akurat potrawy z ogona krokodyla w niektórych zakątkach naszego świata uchodzą za PRZYSMAK ! :) Jak już mowilem - pozostaje ASPEKt HUMANITARNEGO i zgodnego z PRAWEM UBOJU !!! Taka juz natura ludzka, ze człowiek zawsze chce oszczedzac, a po co kosztowac sie nadrogie srodki chemiczne skoro i tak zwierze ma umrzec... ale to zupelnie inny aspekt !

Gość a czy to skóra z
ja nie mowie o sporadycznych przypadkach spozycia, bo przeciez to nie o to chodzi... nie zauwazylam zeby np w USA namietnie spozywano potrawy z aligatorow... a wolowine czy wieprzowine owszem a co do torebki to musialabys wstawic zdjecie butow bo nie wiemy nawet jaki odcien maja ale najlepiej kup cos prostego i klasycznego bo skora krokodyla jest juz odzobna sama w sobie

Gość MRNEMO
oczywiscue ze HAMBURGERAMI USA stoi :) takie rzeczy jak potrawy z "krokodyla" czy np. "płetwy rekina" spotkasz tylko i wyłącznie w BARDZO DROGICH RESTAURACJACH !!!

Gość a czy to skóra z
nie wiem czy potrawy z rekina (swoja droga tez barbarzynstwo) spotkasz tylko w drogich restauracjach.... poza tym nie wiem czy zauwazyles chodzi mi o powszechne spozycie, niezaleznie w jakim kraju... psa tez znajdlbys?albo tygrysa?a jak sie uprzesz tygrysa tez ci przyrzadza:O

Gość MRNEMO
w gruncie rzeczy MIESO to MIESO ! wszystko jest kwestia PRZYPRAW ;) w skrajnych warunkach czlowiek zbytnio nie wybrzydza... ale to nie ten temat...

Gość Exotic-Gallery
Wszystkie wyroby z krokodyli, plaszczek i innych ciekawych gadow mozna kupic legalnie w naszym sklepie. Zapraszamy.