Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aniołeczek1983

zmiana tabletek

Polecane posty

Gość aniołeczek1983

Witam wszystkich mam pytanie,wczoraj moj lekarz zmienil mi tabletki z logestu na yasmin,teraz zaczynam sie zastanawiac czy jak sie zmienia tabletki czy ich skutecznisc jest zachowana?? czy ktoras sie orientuje?? prosze o odpowiedz,pozdrawiam

jezeli zmieniasz z dnia na dzień lub 7 dniach przerwy to jest zachowana możesz ewentualnie przez 1 tydz. dorzucić gumkę

Gość aniołeczek1983
a z jakich na jakie zmienilas?? i czy zabezpieczalas sie dodatkowo?? zmienialas z dnia na dzien czy po przerwie??

ja tez zmianiłam z microgynon 21 a novynette....coprawda sa drozsze ale lepsze jak dla mnie...zmieniłam po przerwie..

hej :) mam problem zmieniłam na własna reke tabletki z yesminelle na microgylon wziełam po 7 dniowej przerwie. Chodzi mi o to czy te tabletki sa jakies gorsze czy tak poprostu moge je brac ??

Logest ma 0,02 estrogenu, yasmin 0,03 a więc wyzszą dawkę. A zatem możesz przyjąc pierwszą tabletkę yasmin po 7 dniowej przerwie po logeście i nie musisz się dodatkowo zabezpieczac. Skutecznośc jest zachowana. Gdybyś zmieniała odwrotnie, z yasmin na logest, nalezy przyjmowac tabletki bez przerwy.

ja przygpdfe z tabletkami rozpoczełam od microgygnonu i brałam go ponad dwa lata. Były to najlepsze tabletki jakie służyły mi fizycznie, ale ponośc stałam sie po nich bardzo nerwowa. Wiadomo każdy reaguje inaczej. Potem było yasminelle i nie chce tego pamiętać-bóle głowy, apetet masakryczny i prawie roku zmieniłam na cilest które biore od dwuch lat. Porównywalne samopoczucie jak w microgygnonie, a i cena nie powala. kazdy indywidualnie teaguje na tabletki znam dziewczyny które microgynon biorą po kilka lat i świetnie sie czują, a znam też takie które nie wytrzymały z nimi dłużej niż 3 miesiące

Ja brałam microgynon 5 lat, zastanawiałam się nad ich niską ceną, ale były dla mnie bardzo dobre, więc nie zmieniałam.