Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyśmiewator

Najgłupsze metody lecznicze dla naiwnych - Wasze typy

Polecane posty

Gość wyśmiewator

Żelazny repertuar otwierają: 1. Wywabianie pasożytów spod skóry za pomocą mąki i miodu :D - chyba największy debilizm, człowiek z IQ powyżej 70 powinien się z tego śmiać, a tymczasem masa ludzi to stosuje na sobie i swoich dzieciach z przerażeniem i obrzydzeniem obserwując zwałkowaną na skórze mąkę :o:D 2. Ssanie oleju - kolejny hit - systematyczne ubijanie oleju ze śliną na pianę leczy choroby całego organizmu :D W dodatku mieszanka jest tak wysoce toksyczna że należy ją wypluwać do sedesu i dwukrotnie spuszczać wodę :D :D

Gość a leczenie grzybicy pochwy
poprzez wkładanie tam czosnku?

Gość pierwsze słyszę
o wyżej wymienionych metodach :O Faktycznie, idiotycznie. WYPALANKA Wkładanie i podpalanie gazety zwinietej w rulon w ucho celem uleczenia zapalenia ucha, zapalenia zatok i tym podobnych schorzeń. Konsultowałam z laryngologiem i powiedział, że przez takie zabiegi można słuch stracić. :O

Gość kajawwww
ok zgadzam sie z maka i miodem-to jest zalosne i infantylne ale co masz do oleju??? stosuje ,widze poprawe,niewiem moze to przypadek etc ale jak widze poprawde to co mam sie zabic-zabic sie ze wierze w takie rzeczy. sse olej 2 tygodnie ,zawsze mialam bialy ,smierdzacy jezyk a teraz nie ,i co? jestem głupia nie rozumiesz podstawowej rzeczy-a jak działa?Jak widac poprawe walcze z moim problemem 2 lata,nic nie pomagało,niewiem od czego ten nalot na jezyku(ful badan ,ziola,leki,dieta)a olej pomogł widze poprawe ,niewiem jakie ma dzialanie,NIE obchodzi mnie to ,widze poprawe i to duza wiec zamnkij sie i zrob cos pozytecznego anie zakladasz załosne topiki p.s z tym kiblem i płukaniem to wymysliles:| juz twoj nick sugeruje o tobie duzo ... pozdrawiam i zycze wiedze rozumu

Gość jedzenie
suszonych miksowanych albo ucieranych skorupek z jajka kurzego przy niedoborach wapnia :)

Gość Czesnej Hołks
do kujaw: tekst z kiblem jest atutentyczny, wyczytany. Bialy język to naturalna reakcja obronna organizmu, to są po prostu martwe bakterie i nie ma tu czego leczyć, mogłaś to równie dobrze zdrapać czymś, Chińczycy mają nawet specjalne zdrapywaczki do języka :) - zajmuje mniej czasu niż ssanie oleju. Widocznie wypłukujesz to tym olejem, po prostu myjesz język :D Ktoś równie dobrze mógłby napisać "miałam takie brązowe miejsce na skórze w okolicach odbytu i nic żadne leki ani zioła nie pomagały, zaczełam się regularnie kąpać i zniknęło bez śladu, metoda kąpieli to rewelacja" :D :D :D

Gość Alberto Tombac
fantastyczną metodą jest codzienne robienie głębokich lewatyw przez kilka miesięcy w celu pozbycia się kilku kilagramów kamieni kałowych :D Tak sobie myślę że jednak natura źle skonstruowała człowieka skoro koniecznie musi robić te lewatywy. A ludzie pierwotni przez te tysiące lat to mieli w ogóle nielekko bo chyba irygatorów czy choćby zwykłej gruchy do lewatywy nie mieli i musieli taszczyć te kamienie ze sobą :(

Gość kajawwww
wszystko ok-tylko ja moglam myc(I MYŁAM

Gość kajawwww

Gość kajawwww
abc

Gość kajawwww

Gość kajawwwwb

Gość to fajnie że myłaś
:)

Gość kajawwwwb
nie chce mi sie caly tekst wkleić,hmm co jest?? pozniej dopisze :|

Gość kajawwwwb

Gość kajawwwwb
cos sie chrzani,pozniej dopisze czesc 2:P

Gość ale zaspamowali olejarze
:o

Gość walenie antybiotykow
na wszystko przez durnych lekarzy,, chyba nic durniejszego,Czosnek i olej chociaz nie zaszkodzą. I jeszce zbijanie niewysokiej nawet goraczki (organizm nie ma nawet szans sam powalczyc) Podawanie jednoczesnie lekow, ktore wchodza w niedobre interakcje A naiwny wszytko zje

Gość Do frajerzyny jedzenie
porownujesz to do tych innych bzdur ktore tu wypisują ? buhahha glupota ludzka nie zna granic.Jesli nie wiesz jak wielka ilosc witamin i skladnikow mineralnych zawiera skorupka jajka to cofnij sie do gimnazjum.

Gość 01234
To co założycielka topiku tu pisze i ci którzy jej wtórują jest nieporozumieniem. Jeśli komus pomaga ssanie oleju to dlaczego ma tego nie robić. Znam osobę, która po wypadku drogowym nie mogła dojśc od siebie i dopiero spozywanie mielonych skorupek jaj postawiło ja na nogi. Dlaczego organizm ma nie wchłaniać wapnia z tych skorupek, hę? Równie dobrze możecie sie wysmiewać z przykładania gorczycy na obolałe stawy, chociaż ja słyszałam na własne uszy jak ortopeda takie zalecenia dawał choremu. Czemu nie wysmiewać się z ziół. Przecież jeszcze do niedawna medycyna akademicka nie zalecała ich stosowania. Wejdźcie na forum Urynoterapia. Tam znajdziecie multum tematów do wysmiania. Tylko najpierw poczytajcie coś na ten temat, porozmawaijacie z ludźmi, z lekarzami, a dopiero potem możecie sie smiać. I obyście nie musieli uciekac sie do tych wysmiewanych sposobów kiedy medycyna tradycyjna postawi na was krzyzyk.

Gość do tego od skorupek
żółtko jajka zawiera tych składników sto razy więcej i sto razy lepszych. Jeśli wierzysz że jest odwrotnie to cofinij sie do podstawówki :D

jedzenie ale wyjebales z tymi skorupkami przeciez to oczywiste ze sa zdrowe Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów.

Gość doktor oj boli
ssaj penisa nie olej

Gość zieeeeeeeeeeeeeeew
1.dieta optymalna :D 2.urynoterapia :D 3 długotrwałe głodówki :D wszystko to o kant dupy mozna rozbic ale naiwnych nie brakuje

jesli chodfzi o wapno to skorupki zawieraja go wiecej niz zoltka jak niewiesz to cofnij sie do przedszkola

Gość hihihahahahehe
Ale ludziska drogie piszcie coś na serio niedorzecznego np jak to z wsadzaniem sobie czosnku do piz*y :D to już jest coś :P

Gość komu to wadzi123
Założenie takiego topiku jest troche śmieszne jak dla mnie czemu wyśmiewac coś co komuś pomaga ja sie lecze ziołami i co tysiace ludzi tak robi to co wyśmiać mnie ? A urynoterapia tez działa i to od lat może wyśmiać? A wyśmiewjcie i słuchajcie mądrych lekarzy a co tak najprościej a czemu laski co im włosy wyłażą to nafte stosują a wyśmiać je! No bo co założy matoł topik i wyśmiewa innych ale sam to guzik wie a tak sie nie robi. Z tym ze ci co sie lecza niekonwencjonalnie lepiej na tym wychodza tyle chemi nie jedza co inni> ale skoro to powud do śmiechu no to sie śmiejci idioci!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość oooooloooo
ale przecież na takich skorupkach jaj jest w cholerę Salmonelli- w życiu bym sie tego nie chyciła. A wapń jest dostępny równiez w bardziej zjadliwej fomie np wapna musującego więc po co wpychać takie obrzydlistwo?

eee...ja bym chciała tylko sprostować do czyjejś wypowiedzi...w jelitach nie ma kamieni ale złogi sie tworzą... i faktycznie jest tak, ze lewatywa pomaga czyścic jelita na pico belo... zwkła głodówka przeczyszczająca nie pomoże dobrze oczyścić jelit-...natomias lewatywa pomaga w usuwaniu tych złogów, ale to nie są kamienie

Gość 2218
1. akurat dieta optymalna jest chyba najlepiej uzasadniona medycznie i udokumentowana z nietypowych metod i ma najwięcej ludzi z twardymi dowodami na wyleczenie różnych schorzeń więc tego bym nie porównywała do ssania oleju 2. pić moczu to raczej nie ale na skóre to jestem w stanie uwierzyć bo są nawet kremy lecznicze zawierające mocznik zapisywane przez dermatologów np na okołomieszkowe zapalenie skóry