Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszka.

ile moze spozniac sie okres po odstawianiu tabletek anty??

Polecane posty

Gość szyszka.

przez rok bralam tabletki antykoncepcyjne i postanowilam je odstawic(lub zrobic przerwe) miesiac juz ich nie bralam i teraz teoretycznie powinnam miec okres ale jak na razie nic na to nie wskazuje, czy Wy tez tak mialyscie po odstawianiu?

Gość Tak wierzę bardzo
ja po 14,ale to różnie bywa.Dużo moich koleżanek miało po 40,zależy od organizmu.

Gość szyszka.
to dobrze:) bo przyznam ze troche obawiam sie ciazy:) ok 14 dnia mialam chyba owulacje i tak sobie dlatego pomyslalam ze powinnam miec regularnie

Gość szyszka.
a moze jeszcze sie ktos wypowie...

spoko ja miałam w 32 dc i też nic na to nie wskazywało. Ale podobno drugi jest jeszcze gorszy a pierwszy prychodzi w miarę w terminie. Za to mam ten okres juz 6 dzień:D

Heyo nazywam się IwOna i mam 21 lat Tez brałam tabletki około 2 lat i postanowiłam je odstawić, poniewąz dużo czytałam o tym że jeśli sie pozniej chce zajść w ciążę to śa problemy, albo się zachodzi ale tabletki które sie brało wpływaja na ogganizm w bardzo zły sposób i się porania ciążę. Baliśmy sie z moim chłopakiem ,że nie bedziemy może kiedyś mogli miec dzieci i postanowiliśmy odstawić. Po odstawieniu dostała okres po 5 dniach. U Ciebie trwa to tak długo ponieważ albo brałaś złe tabletki albo poprotu hormony się muszą uregulować bo to jest szok dla organizmu :) Ja np po odstawieniu miałam bardzo problemy z wypadającymi włosami - nie biore juz tab. z pol roku i dopiero teraz mój organizm zaczyna sie oswajać... tabletki ant. to niebezpieczna rzecz...szkodliwa :) nie bierzcie ich dziewczyny - lekarze mówią zę tabletki nie szkodza ale to nie prawda mówią tak bo muszą... Ja wole wpaść w młodym wieku i mieć kochane dzieci niż później miec ploblem do końca życia... Pozdrowionka :)

Gość szyszka.
no ja tez postanowilam(postanowilismy) odstawic ze wzgledu na to ze moga przyczyniac sie do trudnosci w zajsciu w ciaze a takze przez to ze sa szkoddliwe dla organizmu ale co do ciazy to naprawde nie chcialabym teraz ani w najblizszej przyszlosci wpasc, nie chcialabym ze wzgledow racjonalnych, jestem na pierwszym roku studiów i kierunku ktory studiuje nie ma w trybie zaocznym wiec troche kicha by byla, oczywiscie gdyby nie te studia to nie bylby to taki problem bo juz jakis czas temu obudzil sie we mnie instynkt macierzynski:) a teraz przyznam sie ze troszke sie stresuje

Gość szyszka.
a jeszcze chcialam wyjasnic ze od razu po odstawieniu tabletek mialam okres normalnie(bo to bylo tak jakby podczas 7dniowej przewy tyle ze juz nastepnego opakowania nie bralam), i teraz powinnam (czwartek/piatek) dostac jako poczatek drugiego cyklu bez tabletek

🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 Heyo dziewczymy , powiedzcie mi jakie brałyście tabletki?????? Ja brałam : -Stediril 30 (cena 2,65 zł opakowanie) - czułam się po nich supcio ale wycofali ję, -Minulet (cena 36 zł opakowanie) - okropnie mnie serducho bolało po nich -jasmin(super tabletki-podobno jedne z najlepszych) cena około 40 zł za 1 opakowanie i jeszcze takie bułe opakowanie z niebieską różą nie pamiętam nazwy ale kosztowały około 7 zł opak. i były dobra ale troszke cycuszki bolały po nich :P 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

ja dostalam po 35 dniach. tez bralam rok. owulacje mialam juz w pierwszym cyklu. btalam novynette(zawroty glowy nie do zniesienia) cilest(bóle głowy, ból piersi)

Gość tezire
Ja po odstawieniu tabletek najpierw miałam okres normalnie czyli po około pieciu dniach a potem strasznie długo czekałam. Też się martwiłam tym,ale pojawił się. Nie polecam tabletek, brałam około półtora roku i widze teraz zmiany na lepsze w psychice, włosy przestały wypadać. Cera na początku po odstawieniu się troche pogorszyła i przed okresem zawsze jakies krostki się pojawiają ale wygladam bardziej świeżo. Prezerwatywy plus globulki to równiez bardzo dobre zabezpieczenie(ale dobre prezerwatywy)