Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happy sialalala

Pokonałam trądzik!!! Teraz tylko zwalczyć te przebarwienia...

Polecane posty

jak naturalne sposoby na zlagodzenie sladow to mozna sprobowac robic maseczki z siemienia lnianego poprawia koloryt choc na blizny trzeba czego innego

Gość happy sialalala
A własnie bo mam bladą cere przez to leczenie i chcialam sobie zrobić maseczke z marchewki i sie zastanawiam czy do mojej cery to jest dobre i czy mnie po tym nie wysypie albo coś?

nie sadze zeby wysypalo chyba ze masz jakies uczulenie.choc szczerz mowiac to nie slyszalam o maseczkach z marchewki nie wiem czy sa trwaly czy tylko tak jak po obieraniu heh... zansz kogos czy ktos juz je stosowal?

Gość pij codziennie sok
marchewkowy to ci się karnacja poprawi i na pewno to nie zaszkodzi, no chyba, ze przedawkujesz.

Gość bent
To chyba zalezy od osoby. Na poczatku myslalam, ze moj tradzik to przez problemy hormonalne. Robilam badania hormonow plciowych i tarczycy 2 razy- wszystkie wyszly dobrze. Teraz biore 2 tydzien Tetralysal i jest ok, ale z tego co czytam na roznych forach czesto zdaza sie ze wraca.Czy nie da sie go zwalczyc na zawsze? za 6 tyg mam wizyte u dermatologa. Zapewne przepisze mi znow Tetralysal, wspominala tez cos o Sumamedzie. Zalezy mi aby szybko sie wyleczyc, gdyz za 2,5 miesiaca wyjezdzam za granice, do meza i boje , ze tam nie bedzie tak dobrej opieki jak tu. Co moze byc przyczyna tradziku jesli pojawil sie na poczatku ciazy, badania wyszly prawidlowo, a trzyma juz 2 lata?

Gość magggg
Dlaczegi nikt nie odpowiada na moje pytanie??? A wlasciwie Happy...bo to jej pytalam...:(

Gość do maggg
postaram Ci się odpowiedzieć bo mam podobny problem. Nie łatwo się domyśleć, ze makijaż nie pomaga w leczeniu trądziku, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie wychodzenia bez niego z domu. Nie wskazane są podkłady w płynie, najlepiej byłoby używać jedynie pudru sypkiego (tak mi dermatolog powiedział). Ja jednak stosuję podkład lirene i jak dla mnie jest w porzadku, nie zuważyłam, zeby nasilał zmiany oraz korektor antybakteryjny. Są też podkłady przeznaczone specjalnie do cery trądzikowe np. excipial, podkłady vichy itp., ale tych nie używałam więc się nie wypowiem.

Gość Mam strupy
Ja mam trądzik. Zwalczam go baaaardzo długo. Chciałabym go zzwalczyc szybko ale i nie kosztownie. Da rade?

Gość Mam strupy
Ja tez maluje sie aby nikit nie zobaczył boich strupów to dobrze? skoro chce go zwalczyc? Prosze o odp. jak najszybciej

Gość szary sweterek
Ja wyleczylam tradzik dzis lecze przebarwienia i blizny jezdze na laser jutro mam zabieg i stosuje kremy na przebarwienia

Gość submarino
Ja i na przebarwienia i na trądzik używam Acne-Derm, wypróbuj bo nic nie tracisz nawet pieniążków niewiele i można go kupić bez recepty. Na blizny niestety nie wiem bo na szczęście nie mam tego problemu.

Gość kleptomanka 321
też pokonałam trądzik ( tzn na razie mam spokój) wraz z dermatologiem na kasę chorych.. początkowo brałam tetralysał kosztuje ponad 40 zł 16 tabsów brałam 2 opakowania gdy zaczęłam brać wysyp potem wszystko poschodziło więc przestałam brać tabsy zaczęło się wszystko od początku. poprosiłam o zmiane tabletek dermatolog przepisał mi TETRACYKLINE skład podobny do pierwszego , tyle że tabsy kosztują 12 zł :) po 5 opakowaniach przestałam je jesć. Na razie od lutego nie jem żadnych tabletek od czasu do czasu smaruje się maścią.. przed okresem czasem wyskoczy kilka pryszczy ale jest to bez porównania.. co do blizn zastałych po trądziku. Jak dla mnie jedynym i skutecznym sposobem aby się ich pozbyć jest mikrodermabrazja> Zrobiłam 2 zabiegi mogę powiedzieć że pozbyłam się blizn cera jak u niemowlaka, jeszcze chcę iśc na jeden zabieg ale w lato nie wolno:)

Gość yulca
da próbowałaś maski carbo detox bielendy? To taka maska węglowa do cery mieszanej i tłustej, o silnym działaniu detoksykującym błyskawicznie poprawia stan skóry mieszanej i tłustej; szarej, z przebarwieniami i rozszerzonymi porami.

Gość gość
U mnie przebarwień nie ma, wydaje mi się, że to dzięki sprawdzonym kosmetykom, które poleciła mi siostra. przetestowała na samej sobie i wie, które substancje aktywne są naprawdę skuteczne. Mam żel mediqskin, który nakładam na pryszcze, wiem również jak dokładnie i czym oczyszczać skórę twarzy. Podpowiedzi są mile widziane, przynajmniej uniknęłam blizn, przebarwień i niepotrzebnych wizyt lekarskich.