Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusiek

sucha skóra

Polecane posty

Gość jusiek

witajcie! Mój 8 tyg synek ma suchą skórę na czole przy włoskach na głowce pojawiły się białe kropeczki i na baczkach raz zółte i białe. Nie wiem co robic ? Zmieniłam szampon smaruje kremem oilatum. Nie natłuszczam główki oliwką bo synek ma sporą czuprynkę. Czy skóra głowki może byc wysuszona bo się jej nie smaruje oliwką? Przy baczkach czeszę go szczotką,żeby to wyczesac. Nie wiem już co robic? Jak małemu pomóc?

moja 3,5 tyg corcia tez ma spora czupryne a mimo tego polozna polecila glowke tez smarowac oliwka, pozatym kapiemy sie w balsamie oilatum /glowke tez w nim myje/ i skora wyglada super

Gość -ala-
a moze to prosaki ? przeczytaj o tym w necie http://209.85.129.104/search?q=cache:Ftw7FIUaGZwJ:www.wizaz.pl/beata_zabiegi_oczyszczanie.php+prosaki+wygladaja&hl=pl&gl=pl&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a Wiele noworodków ma czerwone plamy na czole, powiekach, pod noskiem oraz z tyłu głowy w okolicy potylicy. Nie należy się nimi niepokoić. Zmiany te ustępują bez leczenia w ciągu pierwszego roku życia. Jeszcze inne zmiany skórne to prosaki (milia) – punktowe białe grudki na nosie i brodzie spowodowane zaczopowaniem wydzieliny w przewodach niedojrzałych gruczołów łojowych. Nie wolno ich wyciskać. Znikną same w ciągu kilku tygodni w miarę dojrzewania gruczołów łojowych.

Gość ExTrA
To moze byc tzw cienieniuszka trzeba miec głowke normalnie i wyczesywac samo przejdzie!

Gość jusiek
a co powoduje tą ciemieniuchę? kąpię synka codziennie używam dobrych kosmetyków,więc skąd to się bierze? Jak to pielęgnowac przy tak długich włoskach? Czy wysuszyła się skóra dlatego,że jej nie oliwkowałam?

W takich sprawach najlepiej jest iść do lekarza! Nie pytaj na forum tylko zasuwaj do lekarza! Zobacz co ci lekarz poradzi i czy poskutkuje. Nie próbuj rzeczy i rad z forum na swoim dziecku bez konsultacji z lekarzem bo każde dziecko jest inne i może zrobisz coś co nie bedzie wskazane w twoim przypadku. Powodów suchej skóry u takiego malutkiego dzidziusia jest pełno. A skąd wiesz że to co zrobisz bedzie odpowiednie? Moja mała też miała od zawsze suchą skórę. Dodatkowo ma alergię pokarmową co tą suchość skóry jeszcze bardziej spotęgowało. Rad co mam robić od znajomych było pełno i każda inna.

To ciemieniucha. Polecam krem zmiękczający na ciemieniuchę marki Emoliu. Pomoże po 4 zastosowaniach. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.