Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agat i Arek

WPIENIł MNIE FOTOGRAF

Polecane posty

Gość Agat i Arek

Wiecie właśnie wróciłam ze spotkania z fotografem ślubnym. Jestem strasznie podminowana bo facet wyprowadził nas z równowagi. Zdjęcia jak to zdjęcia miał lepsze i gorsze. Tak samo jak młode pary były ładniejsze no i te mniej fotogeniczne. Nie podobały nam się jednak kolory tych zdjęć i to że połowa była czarno biała. Na pytanie czemu te kolory są takie dziwne usłyszeliśmy ze to przecież jest fotografia cyfrowa i jak nam się to nie podoba to możemy zamówić u niego wszystkie zdjęcia czarno białe lub w sephi. Jak się obruszyłam dodał że teraz fotografia czarno biała jest modna i nie widać że zdjęcia są robione aparatem cyfrowym. Na koniec powiedział abym usiadła przed komputerem i zobaczyła że na stronach fotografów jest coraz więcej zdjęć czarno białych. Co ja teraz mam zrobić? to przecież jest jakieś chore.

Gość lilitka
znajdź innego fotografa

Gość Zorza.
Ja też to przerabiałam. Łatwo napisać aby znaleźć innego. Dopiero podczas piątego spotkania trafiłam na normalnego człowieka.

Gość -Zibi-
Agat i Arek, a co bylo nie tak z tymi kolorami ? mozesz to dokladniej wyjasnic ? rozumiem ze wy chcecie glownie/tylko kolorowe ?

Gość Burczymucha
Czy chodzi o takie kolory jak na tej stronie? http://www.foto-slub.com/galeria.html To typowe dla zdjęć cyfrowych. Plastykowa maska na twarzy i płaskie zdjęcia. Można to trochę obrobić programowo ale na zasadzie cos za coś. Zwracajcie uwagę u fotografów jakie zdjęcia są na stronach internetowych a jakie na papierze. Najlepiej poprosić fotografa podczas wstępnych rozmów o pokazanie tych samych zdjęc na papierze co są zamieszczone na stronie. Dopiero wtedy zacznie się szopka.

Gość jesli cie stac
to poszukaj fotografa, ktory pracowal np dla telewizji albo takiego co oglasza sie nie jako fotograf ale fotografik ale niestety oni sa drozsi "zwykli".

Gość Burczymucha
oj to jakas pomyłka. teraz fotograf to jest to samo co fotografik. Chba że chodzi o fotografika artystę ale wtedy powinno się rozumieć ten jego artyzm i co chce tymi zdjęciami przekazać światu. Tu jest adres do takiego fotografika: http://www.e-fotografik.pl/fotografia_slubna.html Facet nie może się obrobić ze zleceniami a sami zobaczcie co może młodej parze zaproponować. Zdjęcia typowo cyfrowe mocno ciągnięte wybarwienie aż czasami przesadzone. Ale cóż tam jakość liczy sie jego cennik. Para zobaczy swoje buzie i bedzie zadowolona bo może potem powiedzić że zdjęcia robił im fotografik.

Gość Burczymucha
Tu następny przykład typowej fotografii cyfrowej: http://www.ulanowski.pl/index.html Facet wszędzie się ogłasza i wszędzie jest go pełno. Ale widac że sie mu to opłaca, reklama nawet ta internetowa nie jest najtańsza. Ale czy sie ktos pozna że te zdjęcia daleko odbiegaja od takich jakie powinny być. Nikt nie ma przeciez skali odniesienia do innych nie cyfrowych zdjęć.

Gość UPSss.
A jak inaczej szukać fotografa? Wszyscy teraz robią cyfrówkami bo to o wiele taniej i fotograf nie musi mieć takiego pojęcia jak kiedyś. Robi się zdjęcia do oporu a później zawsze się coś wybierze.

Gość Kociak_Mińsk
Właśnie jestem na etapie poszukiwania fotografa. Od rana przeglądam strony fotografów i musze przyznać ze przedmówcy mają rację. Jakość zdjęć, czyli kolory są poniżej krytyki. To już moją Prakticą B1 zdjęcia wychodzą o wiele ładniejsze. Dodatkowo nie chce mi się wierzyć, że na niektórych stronach nie ma wynajętych modelek. Czy fotograf za dojazd na ślub 80 km od Warszawy pobiera jakąś opłatę?

Gość a to
A co sądzicie o galerii na tej stronie ? www.media-vision.pl

Gość a to
coś mi się pokopało, trzeba skopiować link i dopiero wejść, mnie sie podobają

Gość CANON EOS 5D
Drodzy forumfowicze, gdy fotografowie posiadają sprzęt półprofesjonalny z kiepską optyką, to są tego wyniki przerabiaja foty na czb, bo im wstyd pokazywać zdjęcia wykonane w kolorze bo sa niedoświetlone albo brak im naturalnych kolorów, więc tak najlepiej sie wykrecić z sytuacji. UWAŻAM IZ TYLKO DWA MODELE APARATÓW Canona z pośród całej gamy lustrzanek mogą w pełni pracować na świetle zastanym w bardzo ciemnych kościołach są to EOS 5D, i EOS I MARKT II.

Gość e-fotografik.pl
Niestety nie zgodzę się z Tobą ponieważ mam od jakiegoś czasu 5D i mam porównanie z 400D jeżeli nie wiesz jakie chcesz zrobić zdjęcie i nie masz na nie pomysłu sprzęt Ci nie pomoże zerknij na naszą www i powiedz które jakim aparatem były robione :) www.e-fotografik.pl

Gość CANON EOS 5D
przy rozmiarze 600x400 pix to i z negatywu zeskanowanego otrzymasz zadawalajaca jakość, ale to tyko stykówka do oglądania na ekranie, przejdzmy min do formatu na papierze 15x21 czyli 1795x2480 przy ISO 800 i wyżej, to już teklasuje 5D towarzysza z 400D(zaznaczam światło zastane w kościołach dość ciemnych) A zdjęcia na strone w katalogu ślubne to większość plenerowych, a nie z ceremonii ślubnej.

Gość CANON EOS 5D
dodam iż daje się zauważyć przesadnie używany w prezentowanych fotografiach NEAT IMAGE. :(

Gość CANON EOS 5D
sry za literówki, ale stukam w klawisze po ciemku, przy zgaszonym oswietleniu :)

Gość e-fotografik.pl
Przy iso 800 musisz odszumić fotki tak przy 400 jak i przy 5

Gość te mi się podobają
Burczymucha---> Może ja się nie znam, ale ten pierwszy moim zdaniem jest rewelacyjny. Zdjęcia są żywe, kolorowe, a nie smutne i ponure. Coś takiego chciałabym kiedyś wnukom pokazać.:)