Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala konwalia

czy plamienia obnizaja skutecznosc tabsow?

Polecane posty

Gość biala konwalia

j.w

Gość nie nienie

Gość biala konwalia
dzieki.. bo chcialam sie dowiedziec. moja gin poza zasiegiem bo sobota tabletki biore juz z pol roku i nigdy nic takiego mi sie nie dzialo az do dzis... zawirowanie hormonkami? czy jak? dziekiz aodpowiedzi. czytalam ulotke ale nic tam takiego nie bylo:(

Gość up.......

Gość słodki budyn
CZesc wszytskim, moje pytanie skierowane jest do osob stosujących antykoncepcje. Problem moj polega na tym, ze od dwoch dni mam dziwne krwawienie. W zasadzie to taka czarna gesta krew, cos jakby skrzepy. Opakowanie tabletek sknczylam wczoraj, ale od 2 dni mam wlasnie takie krwawienie. NIe wiem czym to jest spowodowane. Okres powinnam dostac w poniedzialek, ale nie wiem czy to tratkowac jako miesiaczke czy tez nie? W zasadzie wystapilo jeszcze podczas brania tabletek, wiec to chyba nie moze byc krwawnienie z odstawienia. Dodam, ze biore tabletki Logest od prawie 1.5 roku. Czy ktoras tez tak miala?

ja tez mam plamienia... nic sie nie dzialo i mnie dopadlo... nie moge doszukac w ksiazkach jaka tego przyczyna. ktos wie??

Gość mala82.
mi gin nic nie mowil o plamieniach.. a tez sie zastanawialm..

Gość niech sie ktos jeszcze
wypowie... wazne to dla mnie:(

Gość biala konwalia
wiem wiem pewnie nie mam o co histeryzowac ale........ niech ktos jeszcze odpowie. nigdy wczesniej nie plamilam:(

plamienia same w sobie nie obniżają skuteczności ale mogą świadczyć o tym że masz za słabe tabletki(co też nie wypływa na skutecznośc a jedynie na samopoczucie i takie właśnie historie jak pojawianie się palmien, czy za mocny okres)

Gość biala konwalia
nie rozumiem... sa za slabe a nie zmiejszaja skutecznsci?? eh. moja dr nic mi takiego nie tlumaczyla.

Gość biala konwalia
Mia czyli moge spokojnie sie kochac bez przeszkod..? te plamienia raz sa raz nie ma. od wczoraj mnie ten temat nurtuje na ulotce nic nie bylo a moja gin- jak to gin- jest weekend wiec poza zasiegoiem.

ja tak miałam i zadzwoniłam od razu do lekarza, jego pierwsze pytanie było: - możliwe było uszkodzenie mechaniczne? :O mówię że nie, to powiedział że jeżeli przeżywałam ostatnio wyjątkowy stres itp (akurat skumulowały się problemy w domu i pracy) to jest możliwe takie plamienie..

Gość biala konwalia
ale.. kazal Ci przerwac czy brac dalej? skutecznosc zachowana tak jak pisala Mia? cos jeszcze Ci mowil> ? ja jutro dopiero zadzwonie do mojej.. tyle ze wiesz... dzis przydaloby mi sie wiedziec:P

mówił żeby brać dalej że będzie ok, skuteczność była zachowana (miałam tak z 3 mies temu) kazał przyjechać na wizytę, zrobił mi na wszelki wypadek USG i badania (cytologię, oraz na krew jakieś 3) ale wszystko wyszło ok :D wiec się nie martw nie miałaś może ostatnio jakiś nerwowych dni??

Gość biala konwalia
caly czas mam nerwowe dni:) sesje mam teraz i ciekie egzaminy.., a oprocz tego mam ciazoschizy, stad pytanie o obnizenie skutecznsci. chcielismy sie kochac do konca, bo dawno sie nie widzielismy, i trzeba sie soba nacieszyc, bo On ostatnio bardzo duzo pracuje:( a ja tez musze b. duzo sie uczyc. stad pytam czy mimo plamien mozna sie spokojnie kochac do konca. wole zapytac i byc wysmiana na tym topicu, niz pozniej sie jeszcze bardziej bac i lecec po test. dzieki Benia! wiec lekarz Ci powiedzial, ze skutecznosc zachowana...?

tak, powiedział że zostaje zachowana, więc nie oszczędzaliśmy sił ;) (akurat mamy dość duże temperamenty i zawsze na całość i często) więc nie martw się, będzie ok :)

Gość biala konwalia
dzieki! uspokoilas mnie. bo juz yslalam ze pochrzanilam cos z tabletkami ze zapomnialam, ze glubilam, ale sprawdzalam z kalendarzem i wszystko sie gadza/. a zmartwily mnie te plamienia.. no umowmy sie.. nie jest to mile. gratuluje ponad rocznego stazy w malzenstwie! pozdtawiam bardzo serdecznie

Gość biala konwalia
tylko czy moglabys mi jeszcze wytlumaczyc to, co napisala MIa?

dzięki :) wydaje mi się ze chodziło jej o to ze masz źle dobrane (kiedyś brałam cilest i strasznie przytyłam, nie miałam ochoty na sex i ciągle doła, obecnie biorę logest nic nie przytyłam a nawet troszkę schudłam!! oraz nie wpływa on ujemnie na libido) poza tym lekarz powinien zlecić ci wpierw badania (morfologię itp) dopiero dobrać tabletki (ew jak bierzesz jakieś inne leki to musisz go poinformować!!) dopiero przepisać tabletki, potem po kilku mies zrobić ci badania (szczególnie na wątrobę) czy wszystko jest ok

Gość biala konwalia.
mialam wszystkie badania zrobione, ktore gin mi zlecila sama jestem mozna powiedziec sluzba zdrowia, wiec dbam o te zrezczy tak jak trzeba.. tylko panikara ze mnie okropna. badania nastepne lacznie z USG piersi etc mam zrobic pod koniec marca. tylko zaniepokoilo mnie to plamienie. Dr mowila mi ze moga byc przez pierwsze 2 miesiace a ja juz biore tabletki z pol roku? jakos tak i sopiero teraz mam plamienia. to mnie zaniepokoilo. dzieki Besia za cierpliwosc. tez mam Cilest.. :)

Gość biala komwalia
dzieki Besia!