Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liteknawietrze

cytologia a dziewictwo

Polecane posty

Gość liteknawietrze

jestem dziewicaachciałabym zrobic cytologie czy faktycznie lekarz mi nie moze zrobić tej cytologii nigdy nie miłam robionej cytologii ajestem juz w takim wieku ze powinnam ja robic co roku mam 26 lat dodam ze wazniejsze jest terazdla mnie zdrowie niz ten pierwszy raz jak mam podjaćdecyzje

Gość liteknawietrze
ja nic o tym nie wiedziałam ginekolog powiedział mi ze nie

Gość liteknawietrze
dzieki za odpowiedz bo juz myslałam ze nie moge zrobic tego badania a jak on mi odmówi to pójde do innego jołopa juz nierazzmieniałam

Gość wwwwoooooooowwwwwww
masz 26 lat i jestes dziewicą:0:0:0:0::0:P nieźle....

Gość ja mam 22 lata i też
jestem dziewicą i tez nie miałam nigdy tego badania. W sumie nie ma może potrzeby. Też chodze raz w roku do ginekologa, czasami częściej, jak laczyłam się hormonalnie, chodziłam co pół roku, czy tak nawet częściej, np. coi dwa tygodnie, jak musiałm przyjść z wynikami badań, no byłam w swim zyciu u ginekologa kilkanascie razy, ale nigdy nie proponowano mi cytologii. A chodze do bardzo dobrego ginekologa, prywatnie. Mogę pogadać, o wszystko się pyta itd. Robię tylko usg.

Gość jakie usg robisz
przez brzuch czy przezpochwowe

Gość ja mam 22 lata i też
ja robię przez brzuch. Chociaż kilka lat temu lekarz się uparł na dopochwowe, bo chciał wykluczyć zespł policystycznych jajników:O I myślałam, ze umrę:O Już więcej nie ide na takie usg nigdy i w ogóle nie chodzę do lekarzy- mężczyzn.

Gość królowa popu
No ja jestem dziewica i dzisiaj zrobiłąm cytologie.Nie było to miłe,ibolała jak wkładała wziernik, ten najmniejszy.Na koniec powiedziła ze jestem tam wąska dlatego tak mnie bolało. :( Ale ciesze sie ze to zrobiłam.

Gość mankapp
jak bylam ostatnio u gina chyba dwa tygodnie to spytalam sie czy moge zrobic te badania, bo ja jestem dziewica i mam 20 lat. Ginekolog powiedziala, ze nie dziewice nie musza robic cytologii. A nie wiedzialam, ale jak wyzej piszecie to dziewice tez moga robic, ale nie musza. Ja poczekam moze jak juz nie bede dziewica, ale kiedy to bedzie :(

Gość chodzi o to żee
dziewice mają zdezydowanie mniejsze szanse na wszelkiego rodzaju stany zapalne no i wirus HPV głównie przenosi sie przez kontakt seksualny. Ja pierwszą cytologie zrobiłam w wieku 22 lat jak przestałam byc dziewicą. Rok wczesniej jako dziewica byłam sprawdzic czy wszytsko ok, to lekarz mnie zbadał (bez cytologii) ipowiedział mi żebym przyszła jak zaczne współzyć chyba że cos się bedzie dziac