Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olivka21

Swetry robione na drutach

Polecane posty

Czy macie takie? Umiecie same robic na drutach? Ktos was nauczyl, czy nauczylyscie sie same? Powidzcie jakie macie doswiadczenia na ten temat, bo zastanawiam sie czy nie warto byloby sie nauczyc i zrobic sobie sama jakis sweterek.

Gość ja robię na drutach
teraz robie sobie długa kamizekę, mam już sukienkę, sporo szalików i czapek:) Lubię robic na drutach po prostu:)

Gość Jak ktoś lubi robić na drutach
to jest świetna sprawa! Teraz jest ogromny wybór włóczek. Nie orientuje się w ich cenach, ale i tak pewnie wychodzi taniej, niż gotowy porządny sweter.

Ja mam wszystkie sweterki robione na drutach. Jest wiele fajnych włóczek i jeszcze fajniejszych wzorków. Cuda można zdziałać:D Do tego jeszcze czapki, szaliki, kapelusik, chusty ażurowe i nie tylko. Ha...nawet skarpety mam zrobione na drutach:D

Ja sie nauczylam robić na drutach mając 10 lat. Wtedy zaczelam robic pierwsze swetry, oczywiscie wychodziły nieporadne, ale i tak byłam dumna. W czasach liceum robiłam dużo swetrow. Szkoda, że teraz nie mam na to czasu. Dla mnie to była sama przyjemność /połączona z pożytkiem/. :)

hej. Ja nie robie na drutach,ale moja mama jest w tym mistrzynią i kocha to,dla mnie to za nudne,wiec uciekam od tego,ale swetrow ma hohoho i szaliki i czapki,kilka kompletow. U mnie pol rodziny chodzi w mamy wyrobach.A jeden mam taki swetr zapinany ze stujką(co takiego chya sie to nazywa) ze kazdy jest zdziwiony ze to robiony w domu...

Robię teraz bliźniak czerwony (kolor:hit na ten sezon) . 80 dkg włóczki akrylowej po 4,90 = ok 40 zł. Kupisz w sklepie? Rozmiar i wzór \"na miarę\"

A gdzie moge sie nauczyc robic na drutach? Znacie jaks kasiazke, strone w internecie? Przekonalyscie mnie ze warto sprobowac, chce zrobic sweter z dobrej wloczki, moze welna z domieszka akrylu?

Chcialabym wiedziec od czego zaczac, pewnie najpierw bedzie mi to trche koslawo wychodzilo, ale moze sie naucze. Prosze o dalsze wskazowki i rady:)

Gość Yamata
poszukaj w googlach DRUTY,SZYDEŁO ,są też wzory na www.maranta.pl i www.makatka.pl . Jak mi sie jeszcze coś przypomni to ci podam.

Gość najlepiej kup jakąś książkę
idź do księgarni, można znleźć różne przydatne książki.

Gość gość
http://www.vubu.pl/product-pol-61916-Brazowy- sweter-oversize.html sweterek ma być w stylu oversize,ale jega faktura musi yc inna,ma być z grubej włóczki i ma być on "rzadko robiony" kolor rzucajacy się w oczy,zeby pasował do dzinsów,krótkiej spódniczki etc... POMOCY!!!!

Gość gość
http://www.vubu.pl/product-pol-61916-Brazowy- sweter-oversize.html sweterek ma być w stylu oversize,ale jega faktura musi yc inna,ma być z grubej włóczki i ma być on "rzadko robiony" kolor rzucajacy się w oczy,zeby pasował do dzinsów,krótkiej spódniczki etc... POMOCY!!!!

Jak byłam mała to babcia robiłam nam takie swetry na drutach. Piękne były, nie umywały się do nich te w sklepach. Babci już niestety nie ma i kupuję, ale patrze bardzo na jakość. Póki co najlepsze znalazłam na CoZaCena-http://www.cozacena.pl/ To super porównywarka cenowa. Polecam