Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oloratek

Promień krzywizny szkła kontaktowe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość oloratek

bardzo prosze o odpowiedz co to jets promień krzywizny i do 'czego on sluzy' w szklach zostaly mi dopasowane soczewki advance a do nich promin krzywizny 8.3 teraz chce nosic miesieczne serevue ale tutaj do wyboru mam tylko 8.4 i 8.7 wczesniej nosilam kwartalne o promieniu 8.7 i bylo ok a te miesieczne kupilam o prominiu 8.4 i czuje sie ok wiec zastanawiam sie o co chodzi z tym BC bardzo prosze o odpowiedz bo za wizyte u okulisty od szkiel zaplace 90zl:O

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
promien krzywizny to masz zaleznie od wielkosci oka przynajmniej mi sie tak wydaje:P:P nie znam sie zabardzo na tym jak jest za male to sie nie przesowa w oku a jak za duze to wypada. moze przejdz sie o okulisty ktory przepsuje akurat szkla tej firmy on ci dopasuje ja za badanie z dopasowanie placilam 20 zl i kjeszcze 1 pare szkiel do stalam gratis plus plyn maly tez gratis

Gość oloratek
no wlasnei u mnie chce 90zl z ato ja mialm juz dopasowanie ale dlugo nie nosilam szkiel nie che wydawac 90 zl tylko po to zeby sie dowiedziec jka to jets ztym promieniem :/ a tacy zwykli okulisci to na temat soczewek nie chca sie wypowiadc :O

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
hmmm ja kupuje w filemenie w malych miasteczkach tak jest ze drogo i dotego jedna lub 2 osoby. nie wiem czy bym ryzkowala na twoim miejscu w koncu to sa oczy albo zadzwon do tego okulisy jak jest wporzadkju to ci wytlumaczy.

Gość amikolll
a ja ci odpowiem 8.3 to to samo co 8.4 kazda soczewka ma swoje oznaczenia a propień jest wielkość odpowiedzialna za to jak soczewka lezy na oku inaczej wilkosc tej soczewki od srodka ko końca soczewki.

Gość amikolll
a tak wogule to współczuje nie wiem czy wiesz ale w Fielmanie nie ma okulistów sa to osoby przeszkolone przez firmę fielmann na osoby nazwane refrakcjonistami.To żałosne okłamuja i oszukuja ludzi.Tylko wyspecjalizowany okulista dobierze co dobrze soczewki

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
hmmmm no wiesz nie wiem ten do ktorego ja chodze ma swoj gabinet okulistyczny i fliemanie psacuje tylko dorywczo. wiem ze cie nie przekonam poprostu ja go wybralam wlasnie ze wzgledu na fachowosc i sposob w jaki przyjmuje a skad wiesz o tym ze tam przyjmuja osoby przeszkolone??

Gość amikolll
Bo wiem moja koleżanka pracuje przeszkoli ja a teraz ona bada klientów w każdym miescie tak robia ona mi opowiadała jak ją szkolili matko jedyna to sekta jakaś ale pomijajac to to nie wiem czy cvzy ludzie wiedza kto im dobiera szkł?Jak mi nie wierzysz to idz tam zapytaj czy możesz isc na badanie przecież jest bezpłatne a jak cie wezmą do gabinetu to zapytaj tej pani czy jest okulist achyba ze ci sie trafi bo czasmi okuliści dorywczo tam pracują.Nie powien gdzie bo moja kolezanka dalej tam pracuje

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
ta od szkiel normalnych tak to kazdy wie:):) a od szkiel kontaktowych to tam jest lekarz tylko 2 razy w tygodniu :P:P

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
fielman oszczedza jak moze zeby miec najtansze okulary itp. wiec w to co oni tam wmawiaja to nie wierze poprostu mam badanie w gabinecie lekarski ma pozniej dostaje gratisy z fielmanie:) za 20 zl 2 par skiel i malego plynu nie dostane

Gość amikolll
a co niby jak badja do okularów to w porzadku a może mi w takim razie wytłumaczysz jak to jest ze okulista tyle lat sie uczy a potem pierwszego loepszego na 3 dniowym szkoleniu niby nauczyli dobierac moce???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????no litości

Gość amikolll
Nic nie ma za darmo pamietaj płacisz za to jak nic co ty myślisz ze oni coś gratis dostaja a te ich oprawki z chin i szkła niby ze zaissa żałosne fuj ktoś sie powinien ta firma zająć

Gość amikolll
I jeszcze jedno oni na niczym nie oszczedzaja bo wszystko z chin przywożą potem tylko usuwaja napisy i przemalowywuja oprawy i niby ze made in germany żałosne ja sie tyle o tej firmie dowiedziałam ze matko jedyna nawet topik taki był ale nie pamietam jak sie nazywał!

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
akurat za darmo dostalam plyn do wyboru i szkla konatowe tez do wyboru jakiej firmy chce:):):):) i szkla nie z china z florydy :P :P a plyn z dublina :D:D:D

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
amikolll ale my o szkla kontaktowych rozmawiamy nie o okularach przeciez kazdy widzi ze te oprawik co tam maja to szajs. a nie wie jak by mieli przemalowywac ci szka przekladac je do nowych opakowan??

Gość amikolll
wiesz w to dalej powodzenia a oni na takich jak ty sie bogaca popytaj ile maj spraw w sadzie

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
hmmm otwieraja opakowania nad czajnikiem z woda??? i pozniej zaklejaja spowrotem?? zastanawiam sie tylko jak doklejaja te zabki pozniej?? a ciekawa jestem w jaki sposob robia to z plynem przebiaja daty waznosci? myja w ludwiku? wiec zwieszchnika teori spiskowych juz podziekujemy lol:):):) a co do fachowosci pan w fielmanie to jest zerowa ale nie przesadzajmy kiedy ktos kupuje zapieczetowane opakowanie. mi sie gratisy podobaly:)

Gość oloratek
jak to 8.3 i 8.4 to samo?? jak to ?? to jets etroche bez sensu ze dwie rozne miary znacza to samo ?? mzoe mi to wytłumaczyc 😭 zalezy mi na zdrowiumoich oczu ale 90zl za badnie aby sie o to spytac top za duzo.. a ja chce nosic te meisieczne serevue :O

Gość amikolll
Boze dziewczyno ja nie muwie ze ci szkła przerabiaja albo opakowania zmienniaja bo płyn do soczewek masz nie ich tylko np.Firmy bausch&lomb to jest logiczne mnie chodziło o to ze b ezczelnie oszukują ludzi! Oloratek tak to ten sam rozmiar tylko soczewka inna sam pisałąś ze soczewke chcesz inna te rozmary zmieniaj sie w zaleznosci od soczewki

Gość oloratek
hmmmmmm dzieki czyli np jesli advance sa 8.3 i 8.6 to to samo co serevue 8.4 i 8.7 🌼

Gość amikolll
dokładnie tak bausz ma np 8.4. i 8.7 optima fw

Gość oloratek
dzięki wielkie 🌼

ja 2 tyg.temu bylam w Vision Express na pierwszej wizycie dobrania szkiel corcee , zaplacilam tylko za 30 szt.jednodniowych szkiel a wizyta byla tylko za 9 zl zamiast 49 ,spytaj u nich ,sa jakies promocje i jak kupujesz szkla to odliczaja lekarza nie wiem czy tylko na te jednodniowe czy na ine tez