Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka 12

Pierwsza miesiączka.

Polecane posty

Gość Olka 12

Mam 12lat i ... boję się okresu.Wstydze się zapytać mamy ,jak to jest, gdy ma się miesiączkę ,dlatego pisze do was. Chciałabym dowiedzieć się,ile razy dziennie trzeba zmieniać podpaskę i jaka by była najlepsza podpaska przy pierwszej miesiączce.Odpowiedzcie mi ,prosz.

Gość meheret
ile razy trzeba zmieniać to zależy jak obfite jest krwawienie, trzeba po prostu uważać zeby nie przemokła;/ a podpaski kup jak najcieńsze (większość teraz ma ok 3mm) a chłonne to w zależności, zobaczysz jak bedzie. pamietam jak zdałam sie na mamę i mi kupiła podpaski o grubości jakiś 2ch cm ;/ myślałam że sobie krzywde zrobię... dobrze ze wiedziałam po koleżankach ze to nie jedyna opcja wyboru...

Gość Olka 12
Czym się różni podpaska od wkładki??

Gość wkładke uzywa sie
raczej w czasie gdy nie masz okresu (tak dla higieny ) gdy Ci sie sluz wydziela ale mozna takze jak juz Ci sie konczy okres tzn jak masz baaardzo leciutkie plamienie uzywac, ja uzywam takze jak wiem ze lada moment dostane okresu wtedy zakładam wkładke zeby mnie okres niezaskoczyl;) i nie poplamił bielizny.

Gość dzielna dziewczynka
podpaske zmieniaj najlepiej po kazdym zalatwianiu i wtedy najelpij sie podmywac dla samej higeieny polecam podpaski NATURELLA

Gość wkładke uzywa sie
a ja polecam te podpaski z takim raczej bawelnianym wierzchem nie powiezchnie z siateczka, chodzi o to ze ona sa jak cerata dla mnie to nie jest miłe dziwnie sie czuje ale Ty sama powinnas wybrac to co bedzie Ci dawało wiekszy komfort takze proboj wybor jest ogromny.