Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _krystynka_

HUMEKTAN I EMOLIENTY- co sadzicie???????

Polecane posty

Gość _krystynka_

Uzywałyście kremu Humektan? Czy jest dobry? Mam na maxa przesuszoną skórę;( a to po lekach na trądzik

Gość asikowa_
podobno super, zamierzam kupic. 11 zł za 30 g. ale czekam na opinie

Gość znalazłam coś
tutaj jest wątek na temat Humektanu :D

Gość humektan
jest zajebisty. ciesze sie ze na niego trafilam i juz nigdy nie odstawię

Gość kupiłam wczoraj
i jestem naparwde zawdowolona!!!! uzyłam go 3 razy a juz widze ze jest rewelacyjny. czxuje sie po nim znakomicie, skora nie jest tak napieta jak wczesniej, nie jest to krem jak inne nawilzajace, jest leciutki,nic go nie czuc a twarz jaka gładzu\iutka!!!

Gość Benitta
Ja też się skusiłam po lekturze tamtego wątku z linka i jestem zadowolona. Ba, mało tego, jestem zachwycona!! Nareszcie moja cera jest nawilżona, ale nie natłuszczona!! Nareszcie jest gładka i nietłusta, dzięki czemu nie pojawiają się nowe niespodzianki w postaci syfków. :) Z Humektanem czuję, że moja buzia oddycha i jest świeża

Gość zgadzam sie w pełni
brawo dla humektanu!!!!!!!!!!!!! :)

Gość dołączyłam do fanek
humektanu jakieś dwa miesiące temu, jak sobie przesuszyłam skrajnie buźkę Brevoxylem. Humektan mnie wtedy uratował i do dziś go używam. Zaczęłam drugie opakowanie. :D

Gość endi
dziewczyny a czy humakten ma działanie łagodzace? pomaga goic pryszcze ?

Gość mnie się wydaje ze tak
wydaje mi sie ze humektan delikatnie łągodzi objawy. natomisat przy duzym tradziku na pewno nie pomoze. jego zadaniem ejst głownie nawilzać skórę leczona maśćmi przeciwtrądzikowymi. najpierw humektan a na to np. beznacne, brevoxyl czy Isotrex

Gość no własnie
co najpierw masc na syfy a na to humektan czy na odwrót???????????? każdy robi inaczej :o a jak powinno się robić?

Gość Nigdy dwa naraz
tylko na przemian np. na dzień Humektan, a na noc maść na pryszcze

Gość +motylki w brzuchu+
dlaczego nigdy dwa na raz??

Gość nie na raz nie na dwa
na ile wam stracza humektan??? i którą buteleczkę macie-30g czy 100g??

Gość Nigdy dwa na raz
Bo może wystąpić podrażnienie i uczulenie. Lepiej nie łączyć składników obydwu mazideł, bo nigdy nie wiemy jak zareaguje na to nasza cera. Mi opakowanie 30 ml wystarcza na ok. 2 miesiące.

Gość nie na raz nie na dwa
Ale jakbym odczekała troche? tzn. najpierw Humektan a za jakies pół godz. Isotrex?

Gość Nigdy dwa na raz
Ja chcesz, to spróbuj, jak Cie nie podrażni to ok. Ale nie rozumiem dlaczego upierasz sie przy tym, zeby stosowac oba na raz. Nie mozesz uzywac Humektanu na dzien, a Brevoxylu na noc??

Gość heh kobitki a ja
mam taki problem, ze mam w ogóle łuszczącą sie koszmarnie skórę, nawet mi żadne Xeriale nie pomagają, do tego łojotok i robia mi się zaskórniki:( A skóra wysuszona koszmarnie:( I mam już 22 lata😭 Skóra pełna zaskórników, a już mi się zmarszczki robią:o No i nie wiem, może by mi takie cos pomogło???? Na razie kiedyś używałam takiego specjalnego, zimowego kremu Neutrogeny i to był jedyny prparat, który mi uspokajał cerę. Był tłusty okrutnie, ale taki tempy w konsystencji, jakby matowy. Teraz przywiozłam sobie z Egiptu taką maść, jakiś "emolient cream," Luna. Nie wiem, co to:) Narysowane jest, ze do rąk, do łokci i jakies arabskie fistaszki:) Ale posmarowałam tym twarz, bo zauważyłam, ze jest to bardzo podobne do tej Neutrogeny. I ludzie! Posmarowałam tym rece JEDEN raz!!!! Po prostu raz! A ja mam zawsze odmrożone ręce już przy plus 5 stopniach:O zerwone, popękane między palcami, koszmar... A tutaj po jednym nałożeniu tego tłuścidła mam idealne ręce!!!! Nagle, po prostu po dwóch godzinach, mam idealną skórę, już to zmyłam, ale nic mi się nie łuszczy, nie jest czerwone itd.:) Nie wiem, jak to się stało. Zawsze używam dobrych kremów do rąk, ale to to w ogóle jakiś cud!:) WIęc może na twarz tez trochę pomoże, ale najpierw musze podleczyć rozdrapane zaskórniki...:( Jak myślicie? Czy ten Humektan też by mi coś pomógł??? Na czym w ogóle polega "inność" emolientów? A w ogóle ten Xerial, za który zapłaciłam 54zł:o i już po dwóch tygodniach mi się kończy, niby tez jest emolientem. Ale guzik mi dał:(

Gość no i co z tymi emolientami
?

Gość Nigdy dwa na raz
Na czym polega inność emolientów zobaczysz tutaj www.emolienty.pl

Gość krzysiek 79
A ja przekaże kilka słów do Panów.Otóż od niedawna zacząłem używac kremu Humektan po tym jak lekarz dermatolog zalecił mi go bo miałem cholernie suchą skórę.Krem jednym słowem...rewelacja !!!Używam go rano i wieczorem na całe ciało :)A najlepszy efekt daje - uwaga - jako balsam po goleniu!!!Wszystkie inne kremy wyrzciłem do kosza i na pewno pozostanę przy Humektanie.Jest rewelacyjny, nawilża skórę przez cały dzień, super łagodzi podrażnienia skóry, jest bezzapachowy.Panowie polecam gorąco !!!