Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaastmatyczka

Ratunku! Nawrót astmy w ciąży!!!!

Polecane posty

Gość załamanaastmatyczka

Pomóżcie! Jestem alergikiem z początkami astmy. Zaleczonej. Ostatnie ataki miałam ok 10-12 lat temu. Obecnie nie biorę od ponad 3 lat żadnych leków, również tych na alergię- objawy ustąpiły i nie było potrzeby. Aż tu nagle- trach! i to z grubej rury. Jestem w 2 miesiącu ciąży, wiem, że szczególnie tego rodzaju leków nie powinno się przyjmować. Jestem przerażona :(. Wybieram się dziś do alergologa ale proszę Was o info ! Czy któraś z Was przeszła coś takiego? są tu jakieś astmatyczki w ciąży??? Jak sobie z tym radzić??? Błagam pomóżcie

Gość załamanaastmatyczka
podnoszę !!! :(

Gość ja pozbyłam się alergii
pijąc alveo, poszukaj jakiegoś lekarza, który zna te ziółka to Ci wyjaśni na czym polega ich moc. Ja w duzym skrócie wyjaśniam/ Alveo przywraca równowagę organizmu, oczyszcza go z toksyn, odżywia każdą komórkę i uodparnia, wiem, że zalecają też picie alveo kobietom w ciąży. Tylko cena jest zaporowa 175 zł w aptekach.

Gość załamanaastmatyczka
A czy można to i przy astmie zażywać??? :(

Witaj Ja mam podobną sytuację, tylko moja astma nie jest na tle alergicznym, tylko raczej spowodowana przez nawracające zapalenia oskrzeli. Przed pierwszą ciążą też myślałam, że się już dzaidostwa pozbyłam - mogłam bez skurczu oskrzeli uprawiać sporty - np narty przez cały dzień... Jak tylko zaszłam w ciązę -objawy - duszności przy najlżejszym wysiłku nawróciły. To normalne - tak działa progesteron... Nie przejmuj się i spokojnie zazywaj leki - pod opieką lekarza! Spokojnie możesz brać B-mimetyki (czyli np Serevent, Atrovent, berotec...) A co do sterydów wziewnych - musi zadecydować lekarz. Pamietaj, że są to leki do stosowania miejscowego, więc jeśli się wchłaniają z nabłonka oskrzeli to w niewielkim stopniu, nie zaszkodzą Twojemu dziecku. A co do Alveo... no cóż... z tego, co wiem, żaden lekarz z czystym sumieniem nie zaleci tego kobiecie w ciązy, głownie przez to, że nie ma żadnych badań, jak ten zestaw ziół działa na ciężarną...

Gość załamanaastmatyczka
Bardzo dziękuję Wam za te wypowiedzi! :-)

Bardzo ważne jest, żebys leczyła tę astme, bo jeżeli Ty będziesz niedotleniona, to i Twoje Dziecko też, a to jest dużo bardziej groźne, niż działania uboczne leków p/astmatycznych. Trzymaj się i uważaj na siebie :)

Gość załamanaastmatyczka
Dziękuję bardzo. Zobaczymy, co dziś lekarka powie.

Gość załamanaastmatyczka
no i dostałam leki :(. Lekarka zapewniała mnie, że są całkowicie bezpieczne ale z ulotek wynika co innego :(. No i co teraz? :(

Gość tymonss
Do leczenia poważnych chorób dróg oddechowych moim zdaniem nadaje się model Alergia Stop. Jest u nas w domu krótko ale póki co nie narzekam. Szybka i dokładna inhalacja, czyli lek jeśli ma dojść do płuc to rzeczywiście do nich dociera a nie ginie gdzieś na początku dróg oddechowych tak jak to w wielu innych inhalatorach ma miejsce. Obsługa wygodna, synek sobie radzi bez trudu, choć jeszcze 10 lat nie skończył.