Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eto piryna

etopiryna na bóle menstruacyjne?

Polecane posty

Gość eto piryna

pomoże? Nic innego nie mam a zawierucha na dworze, w dodatku skręca mnie z bólu....

Gość eto piryna
help cicho wołam

Ja bym tego paskudztwa do ust nie wziela :( ... to wyślij sąsiada po coś lepszego... Nurofen forte

Gość natali23
etpiryna może i pomoże ale nie radzę jej nadużywać. Brałam ją kiedyś często na bóle głowy i później miałam poważne problemy ze zdrowiem. Dziewczyny nie bierzcie tego świństwa!

Gość eto piryna
żyję - dzięki wzięłam w desperacji jedną tabletkę etopiryny - trochę pomogło to jest kwas acetylosalicylowy+ kofeina + coś czego nie znam(ethylsalicylamidum) - pewnie fajnie rozwala zołądek. Mam nadzieję, że od jednej nie padnę.. Wysłałąm kolegę po nurofen forte - też uważam że jest najlepszy w awaryjnych sytuacjach bólowych Dzięki za odzew :)

Gość jak to kwas acetylosalicylowy
to uważaj bo wzmaga krwawienia!!! zmniejsza krzpliwośc krwi, wiec przy miesiączkach nie wolno go brać. na pewno awaryjnie nic sie nie stanie, ale na przyszlosc dla innych- lepiej nie bierzcie tego. Co do etopiryny, to ten trzeci zwiazek, to niezla bomba dla organizmu, jest szkodliwy, nie pamietam jak dziala. Wiem tez ze uzaleznia, a przy bolach glowy super pomaga, wiec sie siega po koloejne dawki, w koncu glowa boli juz od samej tabletki, wiec juz na ten bol nie dziala. RObi sie takie bledne kolo, a organizm sie wyniszcza.