Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Orh

zgrubienie na karku

Polecane posty

Gość Orh

Moja suka po zastrzykach (dostaje chyba uczulenia)ma na karku guzy które zmieniają wielkość raz są większe raz mniejsze Poradźcie prosze jak się ich pozbyć

Gość psiarz
moje tez tak maja, czasami, stosuje oklady z roztworu sody /1 lyzeczka na szklanke wody/ a najlepiej dzialaja oklady rozgrzewajace, takie zelkowe torebki, kupujesz w aptece, wkladasz do naczynia z woda o podgrzewasz, uwazaj, zaniedbane moga byc grozne

Gość psiarz
... poza tym ja zmienilem weta, teraz tego juz nie maja, pozdro

Gość Orh
nie rozumiem dlaczego moą być groźne Mam rozumieć że to nie minie

Gość psiarz
u mojego psa, kilka lat temu, / pies 13 -to letni /w miejsce takiego zgrubienia po zastrzyku, rozwinal sie nowotwor i pies zyl 2,5 miesiaca...:( dlatego nie lekcewaz tego!!! przykladaj zelowe opatrunki rozgrzewajace

Gość psiarz
i jesli nie minie po 2-3 tygodniach, pedz do weta!!!!!!!

Gość kama111
Niestety u mojego psiaczka też pojawiły się takie zgrubienia. Okazały się nowotworem:( a ze względu na umiejscowienie nie dało się operować. Biegnij do lekarza, mam nadzieję ,że to nie to samo.

Te zgrubienia na karku u pupila to najczesciej zrosty, ktore powstaja, kiedy tkanka zostaje poddana dzialaniu plynu, czyli zastrzyku. Najczesciej sa to guzy niezlosliwe i stosuje sie na nie oklady taki ejak u ludzi - roztwor z sody oczyszczonej. Niestety bywa tak, ze guzy te zamieniaja sie w nowotwory - tak jest najczesciej u kotów, ktore zostaja zaszczepione przeciwko kociej bialaczce. Nie wiem, czy przyczyna może być nieumiejetnosci weterynarza. Jedno jest pewne - nie bagatelizuj tego!!!!