Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cASABLANCa I.L.U

Piercing...

Polecane posty

Kochani co sądzicie o Piercingu??? jestescie zwolennikami czy przeciwnikami tego??:) ja jestem zwolenniczką piercing jest fajny:) któe miejsca wg was są najlepsze na kolczyki??:) ja mam kolczyk w brwi i w jezyku ...moim zdaniem te miejsca są wyjątkowo ok:) pozdrówki:* pamietam gdy mialam 17 latek ...uujj kiedy to bylo hehe...zrobilam sobie kolczyka w brwi..mialam wtedy taak poważną rozmowe z rodzicami hehe..pamietam to jak dziś:) opowiadajcie jak to wszystko u was było:) musze jakos zwalczyc nude:) Kiss:*

Gość hmmm___
ja tylko w uszach preferuję

ja nie mam nigdzie, nawet w uszach. okaleczanie ciala ze wzgledu na urode to dla mnie troche zalatuje jakimis obrzedami prosto z buszu. nie zebym cos komus sugerowala. poza tym, zauwazylam, ze nie posiadanie zadnych kolczkow czyni mnie bardziej oryginalna, niz posiadanie ich gdziekolwiek :)

Gość sialalalalalala
hej :) ja mysle poważnie nad zrobiniem sobie kolczyka w języku, tylko mam obawy pewne..jak sprawdzić, czy studio jest czyste w sensie czy sterylizuja narzędza, czy igły jednorazowe?

Gość hola hola kabelkuuuu
anyzowka a ja mysle wlasnie na odwrot ja jestem oryginalna bo wiecej ludzi nie ma kolczyk niz ma :) pzoatym to kult, piercing ejst zwiazany z muzyka, z cywilizacja z nasyzmi pogladami i stylem zycia, tyle

Gość 1asienka1554
hej wszystkim... wczoraj kolezanka przekola mi kolczyk w jezyku... nic nie bolało może troszeczke przy końcu... tylko wieczorem zaczelo pobolewać... rano obudzilam sie ze spuchnietym jezykiem, poszlam do szkoly i po szkole zauwazylam ze jezyk jest caly bardzo twardy i bardzo spuchniety, az tak, ze jak otwieram buzie to jezyk zakrywa mi cala jame ustna. mam kolczyk ze stali chirurgicznej i boje sie ze to moze wlasnie od tego, moze mam uczulenie? jak to można rozpoznać? Ps. cały czas płukam buzie szałwią i rumiankiem z 4 torebek w kubkach. prosze o pomoc co mam zrobic? wyciagnac go? zmienic na inny kolczyk? naprawde sie boje bo bardzo boli a nie chce go wyciagac calkowicie bo odwazylam sie na to a jestem osoba bardzo strachliwą... prosze o szybką pomoc... Asia

Gość A-gunia
ja radziłabym Ci isć do lekarza

Gość wiii
Ja mam kolczyki w uszach i w pępku :) Chciałam też w języku ale mój dentysta powiedział ze mnie zabije jak to zrobię i mnie nastraszył że sobie szkliwo obije tym kolczykiem i narazie się wstrzymuje, tym bardziej że pierwszej młodosci już też nie jestem i moze by to głupio wyglądało... A poza tym wiem że potem język puchnie, boli, nie można jeść normalnie itp... I cały czas bardzo poważnie zastanawiam sie nad kolczykiem w nosie :)

Świeżo przebity kolczyk w języku ma to do tego, ze przez ok. tydzień język jest spuchnięty. Stal chirurgiczna nie jest najlepszym materiałem na świeżo przebitą dziurkę. Bardzo odradzam przebijanie samemu języka (można uszkodzić nerwy, trafić na żyłę... konsekwencjami może być nawet utrata smaku czy mowy). To, że język Ci spuchnął to nic dziwnego. Ja osobiście mam 3 dziurki w lewym uchu, jedną w prawym i standard tounge w języku ;)

Gość piercingowa
ja ma w jezyku. fajna sprawa tylko martwi mnie to co pozniej bedzie z zebami hyh

sama nie mam kolczyka, ale mam tatuaż :) mój facet miał kolczyk w brwi, ale tylko przez ok 2 miesiące, z każdym dniem ten fałd skóry na którym trzymał się kolczyk stawał się coraz cieńszy, aż w końcu którejś nocy po prostu się \"zerwał\". Został ślad, który już nie wygląda zbyt efektownie

Zmiencie kolczyki w języku na bioplast, akryl albo PMMA ( w sensie kulki). Nie obijają zębów i nie ma problemów, a moim zdaniem wyglądają ok :) Ja mam normalne 3 w płatkach uszu, helixa i standard tongue. Oto mój jęzorek: http://i64.photobucket.com/albums/h161/zenia_bydzia/P8250154.jpg a co do zdania o piercingu... kazdy lubi to co lubi :) poza tym niektore kolczyki są przydatne ;> np w jęzorku albo intymne, bo wzbogacają doznania. No i oczywiście efekt estetyczny jest bardzo fajny:)

ja jestem 100% zwolenniczką piercingu ;) po prostu kocham robić sobie kolczyki;) sama mam ich już kilkanaście...;) teraz planuję brew i nosek :D

Gość sweeeety28
ja mam w pepku.. wyglada slicznie chociaz mam dopiero 15 lat.. moi rodzice sie zgodzili ale musialam ich blagac przez 2 miesiace i wykonywac wszystkie obowiazki w domu..ale warto bylo.. :)

Gość sweeeety28
ja mam w pepku.. wyglada slicznie chociaz mam dopiero 15 lat.. moi rodzice sie zgodzili ale musialam ich blagac przez 2 miesiace i wykonywac wszystkie obowiazki w domu..ale warto bylo.. :)