Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łomzyniankaaaaaa

HCG - normy

Polecane posty

Gość Łomzyniankaaaaaa

Kto z Was robił hcg w Łomzy w szpitalu. Kiedy HCG wykrywa wczesną ciąze??

Gość HCG hormon
HCG wykrywa juz od 1% bo ten hormon jest tylko we krwi jesli jest ciaza!!!!

Gość Łomzyniankaaaaaa
a nie w mIU/m??? Nie ma nikogo z Łomzy????

Gość podnoszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę

Gość podnoszęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę

Gość Łomża
a dlaczego HCG w Łomży ? rozumiem ze tam robiłaś badania ale wystarczy poznać NORMY z całej Polski :) i poprostu sprawdzisz dane liczbowe +jednostki moze niewiele jest tu łomżanek ;) niestety nie znam więc nie podaje ale myślę że ktoś się znajdzie kto Ci pomoże!

Tak, robiłam w Łomzy i mam nadzieję ze znajdę kogoś z Łomzy. Na necie jest tego pełno ale kazde laboratorium ma swoje normy. Dziekuje :)

Gość ja tez się dowiem bo jutro idę
na betę. Czy tylko w szpitalu robią??

Gość Lomzanka
z Lomza to jest taki problem ze oni maja zupelnie inne normy jesli idize o hormony niz caly kraj, jesli nie dali ci na wyniku spisu norm na poszczegolne tyg ciazy to zostaje ci tylko do nich zadzwonic wiem ze np bialystok i warszawka nie honoruja wynikow z naszego szpitalnego lab, predzej juz z ACERu... jesli idzie o bete to jej w lomzy nie robilam bo dla mnie 45czy 48zl to straszne zdzierstwo i wolalam sobie kolejnym testem po paru dniach potwierdzac

Gość laborantka
Oczywiście, że normy są różne, dla różnych laboratoriów i nie % jest jednostką dla HCG.

Gość Łomzyniankaa
Ja robiłam w szpitalu, cena przystępna. A gdzie jeszcze robia?? Elmed? Gdzies jeszcze???

Gość HCG hormon
ja wiem ze nie % jest jednostka tego hormonu,ale jesli on juz jest stwierdzony to znakiem ze jest ta ciaza .......po przy innych mozliwosciach niewystepuje! on jest tylko przy ciazy! a jego jednostka sie podwaja kazdego dnia.:)

Gość do HCG Hormon

Gość do HCG Hormon
To nie jest tak. Bo kobiety niecięzarne maja od 0 do 2,7 mIU/ml więc...

Gość Lomzanka
Lomzynianka a gdzie jest Elmed??? bo nie wiem jaznam z tych prywatnych lab tylko ACER piszesz ze cena przystepna czyli ile??? ja w apzdizerniku jak dzownilam uslyszalam 45 (lub 48zl) do konca nie pamietam

Gość do HCG Hormon
Ja tzez z łomzy i wiem ze w szpitalu 30 zł a obok na kazańskiej masz elmed ale nie wiem jaka tam cena. Acer na małacha jest???

Gość Lomzanka
no to moze od pazdiernika zeszli z cen... dla mnie ponad 40zl to juz nie byla cena przystepna zreszta bete niby powtarza sie 2 razy zeby sprawdzic czy przyrost jest... dla mnie to bylby juz niepotrzebny stresik... wolalam tescik i wizyte u gina na potwierdzenie z elmedu na kazanskiej nigdy nie korzystalam, z acera a owszem ale tam o becie nic nie wiem za co mozna nasze lab pochwalic to tania morfologia (6zl) i mocz (3zl)

Gość ulalalalalalalalalal
Kolezanka robiła w tamtym mc i na kartce pisało ze do 2,7 brak ciązy a ciąza od 16 a ona miała 8 ....

Gość chyba kolezanka za
wcześnie poszła na betę :)

1,3-2 tydz ciazy - srednio70 (b-hcg) 2-3 tc-sr 600 3-4-sr 5200 4-5-sr 27.000 5-6tc-sr 52.000 6-7tc-sr 93.600 7-11-sr 117.700 11-16tc-sr 41.000 16-21tc-sr 21.000 21-36-sr15.300 mam nadzieje ze pomoglam? pamietaj ze nawet podniesione b-hcg nie swiadczy w 100% o ciazy. ciaze stwierdza dopiero lekarz bo jesli masz zaburzenia hormonalne to niekiedy ten hormon jest podwyzszony sama znam takie przypadki.

Gość normyyyyyy
Kobiety i mężczyźni poniżej 3 U/l Kobiety w okresie menopauzy poniżej 9 U/l Kobiety ciężarne 1 tydzień 10-30 U/l 2 tydzień do 100 U/l 3 tydzień do 1000 U/l 4 tydzień do 10000 U/l 5-12 tydzień do 290000 U/l 12-16 tydzień do 53000 U/l 29-40 tydzień do 60000 U/l