Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werra_ww

menopauza

Polecane posty

Gość werra_ww

Bardzo proszę o odpowiedź wszystkie kobiety, które przechodzą, przechodziły lub ich córki - menopauzę. Z moją Mamą zawsze świetnie się dogadywałam. Zawsze była wesoła, uśmiechnięta. To się zaczęło zmieniać od momentu kiedy weszła w okres menopauzy. Zaczęły się humory, niezadowolenie, złość bez powodu, po 10 minut nagła zmiana na dobre, po kolejnych 10 znowu drażliwość....rozumiem, że takie są objawy menopauzy. Ale czasem mam wrażenie, że moja Mama jest całkiem inną osobą. Czasem boję się jej humorów i płaczliwości, tego, że już nigdy nie będzie jak kiedyś. Chodzi po lekarzach, ma badania, a ja się ciągle o nią boję, że np. okaże się, że jest chora na coś. W sumie to nie mogę się z Nią porozumieć.Jestem przy niej niespokojna, strachliwa. Wokół siebie stwarza nerwową atmosferę, ze aż mnie w brzuchu ściska. Drogie Panie, jak Wy znosiłyście swoją menopauzę? Czy przez jakiś czas krawiłyście nieregularnie? Jak sobie poradziłyście z tym? Bardzo proszę o nawiązanie ze mną kontaktu

Gość badz dla mamy wtrozumiala
bo to gorsze niz okres dojrzewania , gdzie w dzieciaki czasem diabel wstepuje. Tu jeszcze dochodzi czynnik dolujacy - lek przed utrata kobiecosci. Pojdz z mamą po sklepach , kupcie jej ciuch, niech idzie do fryzjera, kosmetyczki, niech ma jak najwiecej imprez, znajomych, niech nie czuje sie sama iniepotrzebna.Mow jej,ze ladnie wyglada. ojciec tez powinien w tym pomagac - zwlaszca on. Radze na podstawie wlasnych doswiadczen

Gość werra_ww
Niestety Ojca z nami nie ma. I wydaje mi się, że tu tkwi też problem i poczucie osamotnienia. Staram się być wyrozumiała, ale dołuje mnie samopoczucie Mamy :(

Gość dobrze zeby mama
jednak miala jakies zycie towarzyskie - to jest najwazniejsze!!!Pozapraszajcie jej starych znajomych, takze twoi moga byc,wciaz sie powinno cos dziac , idz z nia do kina, do teatru, na wystawe, moze mam zapisze sie na jakis kurs np jezykowy,rozmawiaj z nia na rozne tematy, polityczne, kulturalne,ploteczki. niech czyta, jak nie ksiazki to choc pisma, rozwiazujcie krzyzowki, sudoku itd. Idzcie czasem na obiadek do restauracji albo na kawke gdzies. Mow jej o swoich problemach, radz sie.